Egy ceruza miatt bénult le a New York-i metró karácsonykor

New York metro
NEW YORK, NY - JUNE 29: Passengers ride a Metropolitan Transportation Authority (MTA) subway on June 29, 2017 in New York City. Following a series of breakdowns, delays and political fingerpointing, New York Gov. Andrew M. Cuomo has declared a state of emergency for the subway system on Thursday and said he would sign an executive order to accelerate efforts to improve service. Spencer Platt/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Egy ceruza okozott komoly késéseket karácsonykor a New York-i metróhálózatban, mivel az egyik szerelvény ajtói nem tudtak emiatt becsukódni, így feltorlódtak a járatok.
Vágólapra másolva!

Hivatalos Twitter üzenetben jelentette be az NYCT Subway, hogy egy ceruza miatt nem tudtak bezáródni az egyik szerelvény ajtói, emiatt pedig sokáig nem tudott továbbhaladni az állomásról. Ennek következtében komoly késések alakultak ki, de a gondot végül sikerült elhárítani.

illusztráció Forrás: AFP/2017 Getty Images/Spencer Platt

Az egyik felhasználó a közösségi oldalon megkérdezte, hogy viccelnek-e a, erre pedig válaszul az NYCT Subway elmondta, hogy szó sincs tréfáról, egy ceruza valóban képes megakadályozni az ajtók bezáródását, a biztonsági protokoll miatt pedig ilyenkor a szerelvény sem tud elindulni.