A fogyasztók egészségének védelme érdekében a Jermi Käsewerk GmbH elővigyázatosságból visszahívja a 100 grammos kiszerelésű Milbona Selection Brie de Nangis francia lágy sajt termékét, tájékoztat arról honlapján a vállalat.

A visszahívott termékeken a következő azonosító adatok szerepelnek:

  • Minőség-megőrzési idő: 19.01.2020 vagy 20.01.2020
  • Tételazonosító: L29 513 vagy L29 514
  • Üzemazonosító: DE BW 331 EG (lásd a címke hátoldalán)

A visszahívás oka, hogy a fenti termékekben saját minőség-ellenőrzési vizsgálatok során toxinképző E.coli baktériumot mutattak ki. A toxinképző E. coli baktériumok elszaporodva hasmenéses megbetegedést okozhatnak, főként az érzékeny fogyasztói csoportok (csecsemők, kisgyermekek, idősek és legyengült immunrendszerű személyek) esetében.

IllusztrációForrás: AFP/NurPhoto/Alexander Pohl

A Lidl kéri a vásárlókat, hogy amennyiben a fenti minőség-megőrzési idejű és tételazonosítójú termékekből vásároltak, ne fogyasszák el, hanem vigyék azokat vissza az áruházlánc bármely üzletébe.

A vételárat – a vásárlást igazoló nyugta nélkül is – visszatérítik.

A visszahívás kizárólag a "Milbona Selection Brie de Nangis francia lágy sajt, ~100g" fent megnevezett tételeit érinti, a termék más tételeire, illetve más termékekre a visszahívás nem vonatkozik.

FRISSÍTÉS (2019.12.30.)

A Lidl Magyarország Bt. tájékoztatása szerint az érintett termékek magyar vásárlókhoz nem kerültek, az áruházak polcain nem érhetőek el.

- került ki később az információ a Nébih oldalára.