Philippine Soulères és Sheryline Thavisouk a párizsi Ecole de Biologie Industrielle egyik programja keretében vágott neki a projektnek.
Állítólag több mint 50 tesztreceptre és három évre volt szükségük ahhoz, hogy a fejlesztés a valódi tojás valamelyest felismerhető másává váljon.
A kísérletezgetések legnehezebb része az volt, hogy olyan replikát hozzanak létre, amelyből az eredeti tojás felhasználásával készült ételekhez hasonlókat lehet előállítani.
A vegánbarát változat végső receptjén akad még némi csiszolnivaló, de
a feltalálók szerint hüvelyes zöldségek az elsődleges komponensei.
Míg a versenytársak külön csak a tojás fehérjéjét vagy csak a sárgáját tudták reprodukálni, a francia duó egyidejűleg mind a két összetevőt előállította.
A Les Merveilloeufs nevű műtojások még saját héjat is kapnak, amelyet a feltalálók a lehető legökobarátabb módon igyekeznek megalkotni. Soulères és Thavisouk úgy döntöttek, megpróbálják pénzzé tenni az ötletüket, és ha minden jól megy, az innovációjuk belátható időn belül a szupermarketek polcairól is visszaköszön majd. Az alkotók már meg is kapták az ehhez szükséges induló támogatást egy inkubátorprogram keretében, amelyben sikeresen pályáztak finanszírozásra.