Szerencsepénzt dobott a repülőgép hajtóművébe, egy vagyont fizethet

Lucky Air
A Lucky Air egyik gépe - ezúttal a levegőben
Vágólapra másolva!
A 28 éves kínai Lu Chao első repülése alkalmával érmét dobott a Lucky Air fapados légitársaság repülőgépének motorjába, hogy szerencsésen megérkezzen. A járatot az eset után törölték – írja a BBC.
Vágólapra másolva!

A férfinak mintegy 17 ezer dollárnyi (kb. 5 millió forint) kártérítést kell fizetnie az okozott kárért a légitársaságnak.

A Lucky Air 20 ezer dolláros kártérítést kért a bírótól (6 millió forint).

A Lucky Air egyik gépe - ezúttal a levegőben Forrás: Lucky Air/Facebook

A 2019 februárjában történt incidens során a járatot azonnal törölték mikor az egyik dolgozó észrevett két jüanos érmét a repülőgép motorjának közelében. Lu Chao elismerte, hogy szerencsepénz gyanánt dobta bele az érméket a gép egyik motorjába az Ancsing reptéren.

A rendőrség tíz napig tartotta őrizetben a férfit, közrend megzavarásának vádjával.

A bírósági tárgyalásra 2019 júliusában került sor, ám a döntést csak a közelmúltban hozták nyilvánosságra. A légitársaság képviselői elmondták, hogy az eset jóval több költséggel járt, mint 17 ezer dollár.

Ugyanakkor a férfi azzal érvelt, hogy a légitársaságoknak figyelmeztetnie kéne az utasokat, hogy ne dobjanak pénzérméket a motorba.

Illusztráció Forrás: Boeing

Az elmúlt években több hasonló eset is történt, amikor is az utasok a jószerencse reményében pénzérméket dobtak a repülőgép egyik motorjába.