Fontos változások lesznek a lottósorsolásokban

SzerencseSzombat, szerencse szombat, sajtóbejárás
Vágólapra másolva!
Szombattól megújult tartalommal és látványvilággal látható a Szerencsejáték Zrt. legnépszerűbb sorsolási műsora, a SzerencseSzombat. Az adás megújulása mellett további változás, hogy 2020-ban a Hatoslottó sorsolása is átkerül a Duna Televízióra, így a különböző lottójátékok sorsolása egy helyen lesz látható. Az Origo is megnézhette a korszerű és lenyűgöző stúdiót, amely egyik különlegessége, hogy 360 fokban, teljes egészében díszletekkel van berendezve. Emellett azt is megtudtuk, hogy ki lesz az idei év első sztárfellépője.
Vágólapra másolva!

A nemzeti lottótársaság 8 év után úgy döntött, hogy teljesen megújítja sorsolási műsorait. A változás célja, hogy a jelenlegi nézőknek nyújtott színvonalasabb műsor mellett a fiatalabb, 18-39 éves célcsoportot is hatékonyabban elérjék.

Az adások megújulása mellett fontos, hogy január 5-étől a Hatoslottó sorsolása is átkerül a Duna Televízióra,

így az Ötöslottó, a Luxor, a Joker, a Kenó és a Skandináv lottó mellett immár a második legismertebb magyar lottójáték számhúzása is a közmédiában kísérhető figyelemmel. A műsor változatlan időpontban, azaz vasárnap 16:00 órai kezdettel 5 perces időtartamban kerül adásba, a megszokott három házigazda Marczali László, Virág Anita és Czeisz Juliette vezetésével.

Fotó: Polyák Attila - Origo

„Örömünkre szolgál, hogy a nemzeti lottótársaság sorsolási műsorai továbbra is a nemzeti főadón, a Duna Televízió képernyőjén láthatóak majd. A megújulás közös munka eredménye, a két vállalat kreatív szakemberei legjobb tudásuk alapján fejlesztették ki az új képernyős tartalmakat. Hisszük, hogy ezekkel a műsorokkal még színvonalasabb produkciókat tudunk bemutatni a nézők számára" – nyilatkozta korábban Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója.

Néhányan műsorvezetők közül: Harsányi Levente, Kiss Orsolya, Mák Kata és Marczali László Fotó: Polyák Attila - Origo

A SzerencseSzombat ugyan díszleteiben és látványvilágában változik, de a nézők továbbra is a már megszokott és kedvelt műsorvezetőkkel, Kovács Áronnal, Harsányi Leventével, Kiss Orsolyával és Mák Katával találkozhatnak a sorsolások alatt. Az első adás azért is lesz különleges, és minden bizonnyal emlékezetes, mert mind a négyen egyszerre fogják vezetni.

Az első adás sztárfellépője, Caramel Fotó: Polyák Attila - Origo

Az év, és a megújult SzerencseSzombat első sztárfellépője Caramel lesz, de a készítők azt ígérik, hogy ismert előadók mellett olyan zenekarok és tehetséges előadóművészek is bemutatkoznak majd, akiket kevesen ismernek, ezáltal a műsor remek kitörési lehetőséget biztosít számukra.

A Keno továbbra is mindennap 22 és 23 óra között lesz, szerdánként késő délután a Skandináv Lottó kerül képernyőre, a SzerencseSzombat pedig szombatonként 18 óra 45 perckor kezdődik.

Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs igazgatója Fotó: Polyák Attila - Origo

Bánhegyi Zsófia kommunikációs igazgató szerint továbbra is elmondható, hogy az 1956 óta futó Ötöslottó a legkedveltebb, a mérések szerint a magyar lakosság 98 százaléka ismeri ezt a játékot. A Szerencsejáték Zrt. éppen ezért tartotta rendkívül fontosnak, hogy a hozzá kapcsolódó műsort is megújítsa. A lottójáték egy érdekes trenden megy át Nyugat-Európában, hiszen stagnálnak az eladások, a fiatalabb generációt nem annyira vonzza a szerencsejáték ezen formája.

Ezzel szemben Magyarországon 2019-ben 10 százalékkal emelkedtek a lottójátékok eladásai. A Szerencsejáték Zrt. teljes árbevételén belül az Ötöslottó 9 százalékot képvisel.

Ugyan nincs a televízióban még egy olyan sorsolási műsor, mint a SzerencseSzombat, ez azonban nem jelenti azt, hogy az adás vetélytársak nélkül lenne, hiszen az adott műsorsávban folyamatosan nézettségi harcot folytat más nagy tévétársaságok műsoraival. A SzerencseSzombat azért is néz nagy kihívás elé, mert 52 alkalommal kell ugyanazt a színvonalat nyújtania.

Az Origo is ott volt a SzerencseSzombat megújult stúdiójának bemutatásán Fotó: Polyák Attila - Origo

A Szerencsejáték Zrt. számára a SzerencseSzombat a lottójáték részét képezi. Az emberek többsége megveszi a szelvényét, majd gyakran egész héten át azt várja, hogy mikor húzzák ki a számokat. Emiatt sokuk szívesen nézi meg a sorsolás köré épülő műsort, mivel ez is csak növeli az élményt, és az élvezeti faktort.

Jelenleg átlagosan 350 ezren követték az adásokat, ezzel a SzerencseSzombat a Duna Televízió egyik legnézettebb műsora, és a közmédián belül is benne van az első háromban. Emellett nagyon gyakran az országos TOP10-be is bekerül.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Bánhegyi Zsófia kiemelte, hogy a Szerencsejáték Zrt. célja az, hogy a meglévő nézőket megtartsák, de emellett nyissanak a fiatalabb nézők felé is. Most a nézőszám főleg az idősebb korosztályból tevődik össze, de az újításokkal már a fiatalokat is meg lehet szólítani. Az új stúdió és a díszletek kiválasztásakor fontos volt, hogy a forgatások során használt technológia, a berendezés és a dizájn is felérjen a Szerencsejáték Zrt. márkanevének nívójához.