Népszerű az e-közigazgatás

2020.01.03. 10:43

Népszerű itthon az e-közigazgatás: a magyarok 53 százaléka lép kapcsolatba elektronikus úton közhivatalokkal ügyeinek intézése során, ez a szám meghaladja az uniós átlagot, ami 52 százalék, a V4-ek között pedig vezető pozíciót jelent – írta a Világgazdaság pénteken.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) digitális társadalomról és gazdaságról szóló, a 2018-as évet összegző kiadványát ismertetve a lap kiemelte: az e-közigazgatás legfejlettebb szolgáltatási szintjét, a kitöltött űrlapok elküldését a visegrádi országok lakosságának átlagosan negyede vette igénybe, ami 8 százalékponttal alacsonyabb az EU átlagánál.

A rangsort Magyarország vezette, utána Csehország, Lengyelország és Szlovákia következett.

IllusztrációForrás: Getty Images/PeopleImages.com - #1372682/Nicolas Hansen

Az adatok szerint a V4 országcsoporton belül a magyarok használják legintenzívebben a közösségi hálózatokat, és egyharmaddal többet posztolnak, mint az uniós átlag.

Egészségüggyel kapcsolatos információk megszerzésére a hazai felhasználók 74 százaléka vette igénybe az internetet, míg az EU átlaga 60 százalék. Ugyancsak sokan – 29 százalék – éltek azzal a lehetőséggel, hogy a világhálón keresztül foglaljanak időpontot egészségügyi szolgáltatókhoz, ez az adat is jelentősen, 9 százalékponttal meghaladja az uniós átlagot – írta a Világgazdaság.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK: