Luxushelikoptert készített közösen az Aston Martin és az Airbus

ACH130, Aston Martin, Airbus
Vágólapra másolva!
Az Airbus helikopter-divíziója összeállt az elitkategóriás autókat gyártó Aston Martinnal, és közösen valóra váltották mindazok álmát, akik a levegőben sem kívánnak lemondani az utóbbi márka jelentette luxusról és színvonalról - írja az Asia Times.
Vágólapra másolva!

Az Aston Martin és az Airbus három éve állapodtak meg arról, hogy előbbi bekapcsolódik az Airbus helikoptereinek belső kialakításába, azok megtervezésébe, hogy a légiipari óriás kiszolgálhassa vásárlói igényeit a luxus és az elegencia terén.

Elkészült az Airbus és az Aston Martin együttműködésének eredménye Forrás: Airbus

Merthogy - állítja az Airbus - igenis sokan vannak, akik magán helikoptereiktől is azt várják, mint a luxusautóktól: elegenciát, stílusosságot, megbízhatóságot; az ő igényeiket pedig meg kell próbálni kiszolgálni.

Az Airbus nem is rejti véka alá, hogy a legtehetősebbeket célozza meg a hivatalosan "ACH130 Aston Martin Edition" nevet kapó fejlesztésével, vagyis olyanokat, akiknek már valószínűleg amúgy is van egy hasonló saját masinájuk.

Nem lehetett ezért véletlen - írja a Flight Global -, hogy a fejlesztést a napokban egy franciaországi sícentrumban mutatták be. Courchevelt sok, különösen gazdag választja téli pihenésének helyszínéül.

A jól körülhatárolt célcsoportnak szánt légi jármű belső kialakításáért az Aston Martin felelt, a termék maga az Airbus helikoptergyártó-bázisán, Marignane-ban készült.

Az ACH130-as új változata a legtehetősebbeket célozza Forrás: Airbus

S hogy mennyibe fog kerülni a repülő luxus?

A 2,8 millió eurós (kb. 930 millió forintos) ár ellenére, a cégek bíznak abban, hogy hamarosan megkezdhetik a szállításokat azoknak a vásárlóiknak, akik "nagyon szeretnek repülni."

Az Airbus hozzátette, arra számítanak, hogy olyanoktól is érkezik megrendelés, akiknek már van saját magán-kopterük.

Az Airbus azt közölte, az első szállítások az ACH130-as "astonmartinosított" változatára az első negyedév végén indulhatnak meg. A helikopter-divízió vezetője azt nyilatkozta, úgy számolnak, évente öt példányt tudnak majd értékesíteni abból, ami a teljes H130-as programjuk nagyjából 10 százalékát jelenti.