Új értékesítési rekordot ért el a Rolls-Royce brit luxusautógyár, köszönhetően a több mint 400 ezer dollárért értékesített városi terepjáróinak – összegzi a CNBC.

A BMW tulajdonában lévő Rolls-Royce tavaly több mint 5 ezer autó értékesített, ami a 116 éves cég történetében a legnagyobb eladott mennyiségnek számít, ráadásul 25 százalékkal megnőtt a megvásárolt autók száma a 2018-ban eladott mintegy 4 ezer kocsihoz képest.

Rolls-Royce CullinanFotó: Csudai Sándor (Origo)

Az eladás fő mozgatórugója a Rolls-Royce Cullinan városi terepjárónak köszönhető. A 330 ezer dolláros (97 millió forint) alapáron megvásárolható autót az egyedi igények és extrák miatt többnyire 400 ezer dolláros (118 millió forint) áron értékesítették.

Miközben ünnepeljük ezeket a figyelemre méltó eredményeket, tudatában vagyunk annak, hogy ügyfeleinknek kulcsfontosságú a márkánk ritka és exkluzív mivolta" – nyilatkozta Torsten Muller-Otvos, a Rolls-Royce vezérigazgatója.

Rolls-Royce CullinanFotó: Csudai Sándor (Origo)

A Rolls-Royce számára a legnagyobb kihívás az, hogy lépést tartson a kereslettel. A társaság jelentős beruházásokba fogott az angliai goodwoodi gyárában, ahol rekordszámú jelentkezőt toborzott gyakornoki programjához.

Bár az autógyár legnagyobb piaca továbbra is Észak-Amerikában található – autóinak több mint harmadát itt vásárolják meg –, a vállalat erőteljes növekedést mutatott világszerte, különösen Európában és Kínában.