Hetek múlva kezdődik a Tesco áruházainak átvétele egy közeli piacon

Horizontal
A man carries his shopping after visiting a Tesco store in south London, on October 2, 2013. Britain's biggest retailer Tesco agreed a major deal on Wednesday to create a retail giant in China, as it seeks to offset "challenging" trading conditions in Europe which hit profits hard. AFP PHOTO / CARL COURT (Photo by CARL COURT / AFP)
Vágólapra másolva!
A Lidllel egy tulajdonosi körhöz tartozó német kereskedelmi lánc, a Kaufland 2020. február 1-én átvesz a Tesco Polskától három hatalmas hipermarketet a dolgozóival együtt - adta hírül a Business Insider Polska. Az egyik krakkói, a másik kettő varsói, ez utóbbinál az egész ingatlan tulajdonosa a Tesco - írja ez alapján a Napi.hu.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo arról beszámolt, nemrégiben bizonyossá vált, hogy a Tesco elhagyja a lengyel piacot. A mostani értesülések szerint már néhány hét múlva ténylegesen is megindulhat az átrendeződés az ottani kiskereskedelemben.

Illusztráció Forrás: AFP/Carl Court

Mint a brit üzletláncnál működő Szolidaritás szakszervezet a Facebookon közölte, a Kaufland automatikusan a Kauflandban kötelező munkafeltételekhez igazítja az átvett dolgozók feltételeit.

A régi-új alkalmazottak továbbra is ugyanazon a helyen fognak dolgozni, de a Kaufland nem zárja ki, hogy később az áruházlánc más boltjaiba helyezik át őket.

A német lánc jó pár üzletet működtet Varsóban és Krakkóban is.

A dolgozóknak két hónapon belül, felmondás nélkül, de hétnapos előzetes bejelentési kötelezettséggel, joguk van elmenni a cégtől a Munka törvénykönyvében rögzített feltelek szerint.

A Kauflandnak Lengyelországban több mint 200 boltja van, és már 2019 nyarán kérte az illetékes hivataltól a Tesco e három boltjának átvételi lehetőségét.

Kért még egyet-egyet Lublinban és Wroclawban is.