Különleges járművel állt elő a Segway

segway s-pod
Vágólapra másolva!
Eddig villanyrollernek vagy elektromos rollernek hívtuk a Segway önegyensúlyozó, két kerekű, elektromos meghajtású eszközét, mellyel bevásárlóközpontokban, a biztonsági őrök állva mozgatott közlekedési eszközeként találkozhattunk leginkább. Ha a Segway tényleg elkezdi ennek az új fajta járműjének a sorozatgyártását, akkor ezt a sztereotípiát végleg elfelejthetjük.
Vágólapra másolva!

A Segway egy tojás alakú keréken guruló széket tervezett legújabb járműveként, melyen már nem kell állniuk a rajta közlekedőknek. Az S-Pod névre hallgató új eszköz célja ugyanis pont az, hogy az emberek ülhessenek, miközben könnyedén körbejárhatnak egyetemek, tematikus parkok, repülőterek környékén is - mindazokra a helyekre, ahová eljuthatnak ezzel az eszközzel.

Az S-Pod alapvetően ugyanolyan giroszkópos önkiegyenlítő technológiával működik, mint egy hagyományos Segway.

A hagyományos Segway-vel ellentétben azonban, amely előre, hátra és oldalra hajlik, az S-Pod egy ülés melletti kis joystick segítségével irányítható.

A Segway azt állítja, hogy az önkiegyensúlyozó technológia mindig egyensúlyban tartja a járművet, a kétkerekű kerék pedig lehetővé teszi a gyors irányváltást, még megállítva is. A cég állításai ellenére három apró kerék is látható a szék alján, feltehetően az S-Pod álló helyzetben történő egyensúlyban tartásához.

Az új, önegyensúlyozó járműben végre ülni lehet Forrás: Segway

Segway szerint az S-Pod-ot a Jurassic World giroszférája ihlette.

A különleges jármű 2020 harmadik negyedévében debütál majd a tervek szerint, és valószínűleg 2021-ben kerül a nyilvánosság elé.

A cég azonban nem árulta el az S-Pod árát.

Forrás: Theverge.com