Az eszpresszó kávé jöhet a belga sör és a magyar táncház után

Women talking over coffee Beautiful Serene People Toothy Smile Morning Only Women Girls Young Women Women Two People Coffee Shop Espresso Cappuccino Cafeteria 20-29 Years Young Adult Smiling Asking Explaining Talking Drinking Gossip Fun Beauty Mixed Race
Two beautiful young women holding cup of coffee and talking to each other. Young blonde woman in conversation with her best friend while sipping a cup of capuccino. Friends meeting up for coffee after a long time.
Vágólapra másolva!
A pizzakészítés után az eszpresszó kávé készítését is védelem alá helyeztetné Olaszország az UNESCO-val. Korábban a belga sör, a kubai rumba, a magyar táncház vagy a matyóhímzés is kapott ilyen védelmet, számol be arról a Turizmus Online.
Vágólapra másolva!

Az itáliai presszókávé hagyományát védő szervezet egyik tagja, Iaria Danesi szerint az espresso elterjedt az egész világon, de nem kap kellő hangsúlyt, hogy az olaszok találták ki készítését.

Illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/© Rido/Ridofranz

Elmondta, hogy az igazi presszókávé nem csak rövid és erős, hanem finom krémes a teteje.

"A kávékészítés olasz hagyományában mindig figyeltek arra, hogy milyen kávét vagy azok keverékét használják, frissen és egyedileg pörköljék, az előkészítéshez és a lefőzéséhez jó eszközöket használva" - mondta.

A kávékészítésnek némi magyar vonzata is van, a presszókávét, illetve az ahhoz szükséges gépet ugyanis Illy Ferenc találta fel,

aki Temesvárról vándorolt ki Olaszországba.

Triesztben 1933-ban alapította meg a családnevét viselő, ma is működő társaságot.