Nem is olyan rég, 2018-ban a 356 méter magasan az égbe nyúló dubaji Gevora Hotel nyerte el a világ legmagasabb szállodája címet, ám hamarosan jöhet a trónfosztás, hiszen már épül egy még ennél is magasabb hotel. Természetesen ez is Dubajban, a neve Ciel Tower.

A Ciel Tower 360,4 méteres lesz, 82 emeleten 1209 luxuslakosztályt, illetve szobát alakítanak ki benne. A whatson.ae cikke ezzel az igazán impozáns épülettel kapcsolatban kiemeli, hogy a tetején panoráma kilátó és medence is lesz, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik majd a városra.

Ilyen pazar látványt nyújtanak majd a világ legmagasabb szállodájának legfelsőbb szintjeiForrás: The First Group

Emellett az épületben kialakítandó négy étteremből kettő szintén itt kap majd helyet. A szállodában lesznek még tárgyalótermek és wellness részleg is.

Az új felhőkarcoló Dubaj központi negyedében magasodik majdForrás: The First Group

A kivitelezést a First Group végzi, amely jelenleg hét ingatlanfejlesztésben is érdekelt az Egyesült Arab Emírségek fővárosában. A tervezés pedig annak a NORR építész irodának a nevéhez fűződik, amely a szintén Dubaj egyik nevezetességének számító Atlantis Hotelt is tervezte. A NORR a Ciel Towerrel három nemzetközi díjat is elnyert 2019 decemberében.

A Ciel Tower tetején helyet kapó uszodából ilyen kilátás nyílik majd a Palm Jumeirahra, azaz a Pálma-szigetreForrás: The First Group

A szálloda kivitelezése már 2016-ban megkezdődött Dubaj Marina negyedében, ahol egymás mellett törnek az égbe a felhőkarcolók, köztük a 306 méter magas Cayan Tower és a 425 méteres Marina 101. A Ciel Towert a tervek szerint 2022-ben, de legkésőbb 2023 elején adják át.