Megállapodott a 2020-as bérfejlesztésről a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ). A megegyezés értelmében továbbra is megmarad a Spar Hűségprogram. Újdonság a 13. havi juttatás rendszerének kibővítése, valamint az, hogy az eddig elérhető dolgozói vásárlási kedvezmény a KASZ kezdeményezésére február 1-től 10 százalékra emelkedik. A bérfejlesztést a vállalat kizárólag saját forrásból valósítja meg. Az áruházlánc emellett újabb üzleteket létesít Magyarországon, illetve folytatja már meglévő hálózatának korszerűsítését.

Újra sikeresen zárult a több mint 13 ezer munkavállalót foglalkoztató Spar Magyarország Kereskedelmi Kft.-nél lezajlott bértárgyalás. A vállalat a garantált bérminimum, illetve a minimálbér jogszabályban rögzített mértékéhez képest magasabb bért biztosít munkatársai számára, amelyet továbbra is kiegészít saját hűségprogramjának juttatási elemeivel. Az elérhető legalacsonyabb bruttó alapbér a legnagyobb létszámot kitevő áruházi munkakörökben a próbaidő alatt 235 ezer forint, próbaidő után 245 ezer forint. A vállalat továbbra is biztosítja a kiemelt teljesítménnyel bíró áruházak számára az alapbéren felüli kiegészítő jövedelmet.

A Spar 2017 és 2019 között 26,5 milliárd forint értékű bérfejlesztést hajtott végre. Ez a szám 2020-ban közel 7 milliárd forinttal egészül ki - hangsúlyozta Maczelka Márk kommunikációs vezető.

A Sparnál megszületett az idei bérmegállapodás a dolgozókkalForrás: MTI/Máthé Zoltán

Az áruházlánc dolgozói számára 2020-ban is biztosítja a Spar Hűségprogramot, így idén is megmarad a SZÉP-kártya: a juttatás mértéke pedig változatlan marad, a Sparnál eltöltött évek számától függően éves szinten minimum 40, maximum 100 ezer forint, amivel a vállalat támogatni kívánja munkavállalói kikapcsolódását, feltöltődését.

Új elem a 13. havi juttatás kiterjesztése az év első felében belépők számára, amelynek célja a vállalat vonzóbbá tétele a munkaerőpiacon, valamint továbbra is él a dolgozói vásárlási kedvezmény, amelynek mértéke a 2020-as évben február 1-től kezdődően 10 százalék kedvezmény elérését teszi lehetővé az egyes vásárlások alkalmával, havi 80 ezer forint vásárlási összeghatárig.

Az áruházlánc további fejlesztéseket tervez idén a magyar piaconForrás: MTI/Máthé Zoltán

A Spar Magyarország 2020-ban is folytatja a beruházásokat új áruházak építésével – és ezzel együtt új munkahelyek teremtésével –, valamint a meglévő áruházak felújításával: az idei beruházási keret meghaladja a 31,6 milliárd forintot, amit az osztrák családi tulajdonban lévő vállalat Magyarországon fektet be.