Fontos változás jöhet az internetes fogadóirodáknál

Mastercard, bankkártya
MasterCard is said to have overcharged banks for transaction costs between 1992 and 2007. Some 46 million consumers suffered extra costs due to the banks putting the charges through to customers. A claim has been filed in the UK against the credit card company. Bydgoszcz, Poland, on September 9 2016. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Királyságban szeretnék elérni, hogy az online fogadóirodáknál ne lehessen hitelkártyával fizetni, mert a felmérések szerint ez a befizetési opció nagyban hozzájárul a már egyébként is a veszélyeztetett csoportba tartozó játékosok eladósodásához.
Vágólapra másolva!

A brit Szerencsejáték Hivatal szerint hamarosan végleg betiltják az online fogadóirodáknál a hitelkártyás befizetéseket. Már közel két éve kampányolnak ezért a különböző szervezetek, a The Guardian szerint a döntés végleges, már csak a bejelentésre kell várni.

illusztráció Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

Jelenleg a briteknél majdnem az összes nagyobb fogadóirodához be lehet fizetni hitelkártya segítségével, ennek következtében viszont a játékosok komoly adósságokba verik magukat. Az előző évben egy szerencsejáték-függő kilenc különböző hitelkártya használatával több százezer fontnyi adósságot halmozott fel.

Volt, hogy egyetlen este 54 ezer fontot veszített, egy másik esetben pedig 380 ezer fontja ment el fogadásra.

Nem csak a hitelkártyákat tiltják be, hanem a bejelentést követően már az úgynevezett e-pénztárcákat sem lehet használni a befizetéshez, de nagy valószínűséggel a PayPal is az új szabályozás áldozata lehet.