Az Egyesült Királyságban szeretnék elérni, hogy az online fogadóirodáknál ne lehessen hitelkártyával fizetni, mert a felmérések szerint ez a befizetési opció nagyban hozzájárul a már egyébként is a veszélyeztetett csoportba tartozó játékosok eladósodásához.

A brit Szerencsejáték Hivatal szerint hamarosan végleg betiltják az online fogadóirodáknál a hitelkártyás befizetéseket. Már közel két éve kampányolnak ezért a különböző szervezetek, a The Guardian szerint a döntés végleges, már csak a bejelentésre kell várni.

illusztrációForrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

Jelenleg a briteknél majdnem az összes nagyobb fogadóirodához be lehet fizetni hitelkártya segítségével, ennek következtében viszont a játékosok komoly adósságokba verik magukat. Az előző évben egy szerencsejáték-függő kilenc különböző hitelkártya használatával több százezer fontnyi adósságot halmozott fel.

Volt, hogy egyetlen este 54 ezer fontot veszített, egy másik esetben pedig 380 ezer fontja ment el fogadásra.

Nem csak a hitelkártyákat tiltják be, hanem a bejelentést követően már az úgynevezett e-pénztárcákat sem lehet használni a befizetéshez, de nagy valószínűséggel a PayPal is az új szabályozás áldozata lehet.