Az elmúlt hetekben arról cikkezett a nemzetközi és a hazai sajtó, hogy a Carlos Ghosn körül kialakult botrány miatt felbomolhat a Renault és a Nissan szövetsége, erről viszont szó sincs a két vállalat szerint, amelyek hosszú hallgatás után végre reagáltak a pletykákra.

Carlos Ghosn filmbeillő szökése miatt többéves mélypontra zuhantak a Nissan és a Renault részvényei, a szakértők többsége pedig úgy gondolta, hogy a francia autógyártónak elege van a botrányokból és felbontják a 20 éve meglévő szövetséget japán partnerükkel.

illusztrációForrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

Most viszont az érintettek is megszólaltak, Jean-Philippe Senard, a Renault igazgatója szerint nincs ok aggodalomra, a szövetség továbbra is erős, stabil és minden csak nem halott. A Nissan szintén reagált és ők is megerősítették, hogy semmi esély a francia-japán szövetség felbomlására.

A francia pénzügyminiszer Bruno Le Maire szerint a médiahíresztelések nem voltak többek puszta szenzációhajhászásnál. Le Maire szintén elmondta a francia CNews TV-nek adott interjújában, hogy a Renault az elkövetkező napokban jelöli ki a Ghosn-korszakban kinevezett ügyvezető igazgató, Thierry Bollore helyére érkező személyt.

A várakozások szerint a Seat előző héten lemondott vezetője, Luca de Meo lehet a befutó. De Meo szerződése azonban némiképp bonyolíthatja a dolgokat, mivel elvileg nem dolgozhatna a Volkswagen csoport vetélytársainál.