Megvette az angol tulajdonú Sága Zrt. részvényeinek 100 százalékát a magyar tulajdonban lévő Master Good Kft. A vételárat már kiegyenlítették.

A tranzakciót a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta.

A kisvárdai székhelyű Master Good cégcsoport a magyarországi csirketermelés és -feldolgozás több mint 40 százalékát adja, értékesítésének nagyobb részét az export teszi ki. A cégcsoport csaknem 2000 munkavállalót foglalkoztat. A sárvári székhelyű Sága Zrt. Magyarország piacvezető tovább-feldolgozott baromfitermékeket gyártó vállalata, munkavállalóinak száma 260.

Bárány László, a Master Good cégcsoport tulajdonosa - a felvásárlással bővíteni szeretnék a termékkínálatotForrás: MTI/Balázs Attila

A tranzakció szorosan illeszkedik a Master Good cégcsoport hosszú távú stratégiájába, amely szerint bővíteni szeretnék a termékkínálatot - írta a közleményben Bárány László, a Master Good tulajdonosa.

A jövőben komoly technológiai fejlesztések indulnak a sárvári üzemben is, a beruházások célja a hatékonyság növelése és új, magas minőségű termékek fejlesztése.

A belföldi piacon való növekedés mellett nagy hangsúlyt kap az exportértékesítés növelése, ehhez a világ 43 országába exportáló Master Good piaci kapcsolatai és tapasztalatai biztosítanak kellő szakmai hátteret.