A PSA-csoport német autógyártó 4.100 dolgozóját rúgja ki a németországi Opel autógyárból. A versenytársakhoz hasonlóan a cég átalakítja szerkezetét, hogy igazodjon az eladások lassulásához, valamint a technológiai változásokhoz – írja a Bloomberg.

A leépítés a rüsselsheimi, eisenachi, valamint a kaiserslauterni autógyárakat érinti, továbbá az Opel 2.100 dolgozójának elindít egy önkéntes távozási programot, amely 2025-ig tart – olvasható a vállalati közleményben.

IllusztrációForrás: AFP/Paul Ellis

Ezenkívül a gépjárműgyártó megállapodott a szakszervezetekkel, hogy a következő években, két részletben további 2 ezer dolgozót küldenek el.

Ez a megállapodás versenyképességünk további jelentős javulását eredményezi" – nyilatkozta Michael Lohscheller, az Opel vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a vállalat a jövőben több pénzt fog befektetni a Rüsselsheimben található egységébe.

IllusztrációForrás: Opel

Az Opel mintegy 30 ezer alkalmazottat foglalkoztat, ebből 16 ezren dolgoznak a németországi telephelyeken. A PSA 2017-ben vásárolta meg az Opelt a General Motors-tól. A PSA tavaly év végén jelentette be, hogy egyesül az olasz-amerikai Fiat Chrysler Automobiles vállalattal, de emiatt egy üzemét sem fogja bezárni.