Vágólapra másolva!
A McDonald's egy online áruházat indított az Egyesült Államokban, amely ruházati termékeket és kiegészítőket árul a McDonald's színvilágában.
Vágólapra másolva!

Mostantól vége annak a sztereotípiának, hogy a McDonald's név hallatára megkordul a gyomrunk.

Legalábbis az Egyesült Államokban élők már nem csak ételt, hanem ruházati cikkeket is vásárolhatnak a McDonald's-tól.

Noha az első igazi éve 2020 lesz a McDonald's új webáruházának, az már a karácsonyi ünnepek előtt néhány nappal elindult. A kifejezetten a McDonald's rajongóinak tervezett áruk a cég fehér-sárga-piros színvilágában készültek, de egyáltalán nem tolakodóak. Bár kapható olyan termék, amelyen rajta van a McDonald's felirat, ám a legtöbb terméken egyáltalán nem szerepel felirat, vagy legfeljebb csak egy logó látható rajtuk.

A webáruház egész évben nyitva áll, de választéka igazodik a szezonhoz, így most éppen többek közt meleg sapkát vagy pulóvert lehet vásárolni.

Az új McDonald's webáruház induló kollekciója Forrás: McDonald's

A McDonald's-nek igazából nem ez az első kísérlete, hogy kitörjön a gyorséttermi értékesítésből, bár ez a legnagyobb eddigi próbálkozása. A cég az 1980-as évek óta már több divatmárkával és kiskereskedővel működött együtt, 2017-től kezdve pedig elindította saját, korlátozott időre szóló árusorozatát az Egyesült Államokban a McDelivery nevű kollekció keretében. Most viszont a márka ruházati és egyéb kiegészítő cikkeihez bárki közvetlenül is hozzáférhet a GoldenArchesUnlimited.com webhelyen.

A webáruház közel két tucat cikkel indult el, köztük olyan termékekkel, mint a Big Mac szendvics táska, Happy Meal Pop Socket, Happy Meal póló, McDonald's Holiday pulóver, McDonald's téli sapka, McDonald's sültkrumpli mintájú zokni vagy válltáska.

A cég ígéretei szerint a készlet folyamatosan változni fog, így új termékek is várhatóak.

A webáruház csak az Egyesült Államokba enged rendelni, azonban elvileg magyar telefonszám és tetszőleges magyarországi postázási cím is beírható az Európában állomásozó amerikai hadsereg (Armed Forces Europe) kiválasztásával és a 09001 irányítószám megadásával. Ha nem működne a postázás mégsem, akkor célszerű egy amerikai belföldi webáruházakra szakosodott szolgáltató közreműködését igénybe venni, amely plusz pénzért egyesült államokbeli címet biztosítva előbb ott fogadja a webáruházból általunk megrendelt árut, majd onnan átpostázza a kívánt hazai címre.