Yaroslav Suris pert indított a világ legnagyobb pornó oldala, a Pornhub ellen, mert állítása szerint sérti a siketek és nagyothallók jogait, hogy a felnőtt filmek túlnyomó többsége nincs feliratozva.

Suris szerint a Pornhub szembemegy az "Americans with Disabilities Act" törvénnyel és sérti a siketek jogait az, hogy nem feliratozzák a pornófilmeket az oldalon. Elmondása szerint emiatt a siketeket hátrányosan különböztetik meg és számukra így sokkal kevésbé élvezetesek a filmek, hiszen nem értik a történetet és a párbeszédeket.

Suris cím szerint is említett több videót, amelyeket ugyan meg akart nézni, de a felirat hiánya teljesen lelombozta. A férfi állítólag nem értette a bonyolult párbeszédeket és hosszú monológokat, amelyek gyakran jellemzik a felnőtt filmeket.

illusztrációForrás: AFP/2017 Getty Images/Ethan Miller

A Pornhub pár napja már a címlapokra került, amikor a vállalat közzétette a statisztikáit az egyetemi amerikai foci bajnokság döntője után. Ebből kiderült, hogy a vesztes csapat régiójába tartozó településeken az oldal látogatottsága 22 százalékkal haladta meg az átlagost, vagyis a vereség után rengetegen keresték fel a honlapot.