Számos kínai gyógyszeripari vállalat részvénye lőtt ki a koronavírus terjedésének hírére Kínában. Az emberek tucatszámra vásárolják a szájmaszkokat a több mint száz megbetegedést okozó vírus miatt.

A szájmaszkokat gyártó cég, a Tianjin Teda részvényei kilenc százalékkal ugrott meg nemrég Sencsenben. Ez az egyik leghatékonyabb eszköze, hogy megakadályozzák a fertőzés terjedését.

IllusztrációForrás: MTI/EPA-AAP/Erik Anderson

A Jiangsu Bioperfectus Technologies a közelmúltban jelentette be, hogy olyan gyógyszer-tesztelő készletet állított elő, amely lehetővé teszi a kórházak számára a vírus gyorsabb felismerését. A bejelentés nyomán a cég részvényei húsz százalékkal növekedett a sanghaji tőzsdén. És további két gyógyszeripari vállalat, a Jiangsu Lianhuan Pharmaceutical és a Shandong Lukang Pharmaceutical részvényeinek ára is tíz százalékkal emelkedett.

Kínában 139 fertőzöttről számoltak be, és eddig hárman belehaltak a fertőzésbe. A koronavírus első esetét a közép-kínai területen fekvő Vuhan városában regisztrálták még tavaly decemberben. További két fertőzöttet találtak Thaiföldön és egyet Japánban és ezek az esetek is a kínai városhoz köthetőek.