Összecsukható konténerekkel lép az izraeli védelmi piacra egy magyar startup

2020.01.20. 14:55

Percek alatt szerelés nélkül összecsukható és nyitható konténerekkel lép az izraeli védelmi piacra a Continest Technologies Zrt. – közölte a magyar startup vezérigazgatója.

Kis-Márton Vidor hozzátette: a kifejlesztett technológia segítségével a konténer térfogata annak egyötödére csökkenthető, amely 80 százalékos megtakarítást jelent a logisztikai költségekben és a károsanyag-kibocsátásban is.

IllusztrációForrás: MTI/EPA/Roman Pilipej

Elmondta: a konténer szinte bármire használható, átmeneti infrastruktúraként tökéletes például nagy tömegrendezvényeken, de ha szükséges katasztrófahelyzetben és hadgyakorlatoknál is használható. A konténerek bérleti költségének legnagyobb részét a szállítási díj teszi ki, de ezek az új, összecsukható konténerek képesek a logisztikai folyamatok racionalizálására.

A műsorban elhangzott, hogy az együttműködés a konténerek mellett az azokhoz kapcsolható környezetbarát vizesblokkok, valamint a napelemes és a ballisztikus rendszerek, illetve a fejlesztés alatt álló specifikus, szállítás utánfutó rendszerek piaci megjelenésére és a közös gyártásra is vonatkozna.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK