A Netflix, a világ legjelentősebb streaming szolgáltatója, újabb komoly befektetéseket jelentett be, ezúttal a francia piacra. Nem csak Párizsban nyitnak új irodát, hanem megduplázzák a francia nyelven készülő tartalmak számát is a jövőben.

A The Verge értesülései szerint a Netflix 2014 óta 24 francia nyelvű tartalmat gyártott, köztük hat filmet és kilenc sorozatot. A vállalat legújabb tervei szerint 20 új tartalmat készítenek el, ebben pedig nagy segítség lesz a 40 alkalmazottal megnyitó párizsi iroda is.

Hasonló terjeszkedést hajt végre a Netflix több európai és dél-amerikai államban. A tervek szerint a streaming szolgáltató új irodát nyit Némettországban és Olaszországban, tavaly pedig Mexikóvárosban adtak át irodát a már meglévő angliai, spanyol és holland mellett.

illusztrációForrás: AFP/Jasper Jacobs

A cél, hogy minél tágabb kínálatot tudjanak biztosítani az előfizetőknek. Eddig a projekt sikeresen halad, hiszen a spanyol nyelvű Narcos, a La Casa De Papel és a német Dark is hatalmas siker volt. A Netflix egyre több tartalmat gyárt a japán piacra is, nemrég például megszerezték a Neon Genesis Evangelion nevű kult-anime közvetítési jogait.