Tagad a Tesla, nem maguktól gyorsulnak fel az autók

Tesla
A view of Tesla Model S, in Barcelona, Spain, on September 10, 2018. (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Tegnap megírtuk, hogy az amerikai Autópálya Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) bejelentette, hogy foglalkoznak azzal a petícióval, amely 500 ezer Tesla kivizsgálását és visszahívását kérvényezi, mivel a járművek állítólag maguktól gyorsulnak fel bizonyos esetekben, ez pedig balesetveszélyes. Az elektromos autógyártó tagadta ezeket a vádakat.
Vágólapra másolva!

Az NHTSA szerint 127 panasz érkezett eddig hozzájuk 123 különálló járművel kapcsolatban. Ebből 110 esetben történt baleset, amelyben 52-en sérültek meg.

illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Manuel Romano

Volt például, hogy egy hölgy a zárt garázsajtót áttörve landolt a parkolóhelyén, mások tolatás közben koccantak a mögöttük álló autóval, a Tesla szerint azonban nem a gyártó tehet ezekről az esetekről.

Az elektromos autógyártó közleményéből kiderül, hogy minden balesetet kivizsgáltak a járművek által rögzített adatok segítségével és sosem vettek észre hibás működést.

Elon Musk már korábban is azzal vádolt bizonyos üzletembereket és tőzsdegurukat, hogy hazugságokat terjesztenek cégéről csak azért, hogy jobban megszedhessék magukat a részvénypiacon. Az NHTSA azonban a Tesla közleménye és vádjai ellenére is le fogja folytatni a vizsgálatot.