Soha nem látott áreséssel reagáltak a brit boltosok arra, hogy immár bizonyossá vált, Harry herceg és Meghan Markle szinte véglegesen szakít a brit királyi udvarral, és megkezdik önállósodásukat, ezzel visszalépve a királyi család tagjaira háruló kötelezettségeikből, de lemondva az azzal járó előnyökről is.

A Harry herceghez és Meghan Markle-höz köthető ajándéktárgyaknál döbbenetes árkedvezményekkel, "egyet fizet - kettőt kap" akciókkal, és más csalogató ajánlatokkal várják Windsorban a vásárlókat a szuvenírboltok.

Harry herceg és felesége, Meghan MarkleForrás: AFP/Darren England

A kereskedők gyorsan reagáltak az elmúlt napok fejleményeire a brit királyi ház és a sussexi hercegi pár szakításáról, és óriási engedményekkel kínálják a kegyvesztettséget választó Harry herceg és felesége arcképét hordozó termékeket. 

A Reuters videójából az is kiderül, hogy a kereskedők egy része sokszor már új árcédula legyártását sem tartotta fontosnak, hanem egyszerűen kézírással címkézte át az adott termékek bolti árait.

Az újságíróknak nyilatkozó egyik boltos elárulta, azért döntöttek az árakció mellett, mert Harry herceg és Meghan Markle már nem tagja a királyi családnak,

és ezért szeretnének a velük kapcsolatos ajándéktárgyak bent álló készleteitől minél hamarabb megszabadulni. Tehát - fogalmazott a kereskedő - kizárólag az e módon feleslegessé vált készlet kiszórásának célja áll az árzuhanások mögött.