Hanno Renner 25 évesen alapította Personio szoftvercégét, ami az unalmas adminisztrációs feladatokat végzi el a munkatársak helyett, és kifejezetten a kis- és középvállalkozásokat célozza meg – írja a CNBC.

Renner a müncheni műszaki egyetemen szerzett diplomát, tanulmányai alatt támadt az ötlete, hogy elindítsa startupját, miután egy barátja nehézségekbe ütközött a toborzási és bérszámfejtési feladatokkal.

IllusztrációForrás: Personio

Minden ember adatait egy táblázatban rögzítették, és bár ez a módszer jó, de Renner szerint ez nem volt elég hatékony a HR osztály bonyolult folyamataihoz. Rengeteg információt kell tárolni az alkalmazottakról, amihez nem elég egy táblázat vagy egy papír és egy toll" – nyilatkozta az alapító.

A Personio platformja olyan eszközcsomagot kínál, aminek segítségével könnyebb kezelni a munkafolyamatokat, sőt, még automatizálásra is lehetőség van a bérszámfejtéstől az alkalmazottak visszajelzéséig.

Hanno Renner, a Personio alapítója.Forrás: Youtube.com

Az alapítása óta eltelt négy év alatt a Personio egy félmilliárdos vállalattá nőtte ki magát az újabb 75 millió dolláros finanszírozási fordulónak köszönhetően, amelyet az Accel amerikai kockázatitőke társaság nyújtott. Renner elmondta, hogy az egy évvel ezelőtti befektetési körben gyűjtött tőke fele még mindig rendelkezésre áll. Azt egyébként akkor olyan befektetőktől kapták, mint a Lightspeed, a Lars Dalgaard, vagy a rivális SAP vezérigazgatója.

Renner szerinta Personio egyedi stratégiája az, hogy kifejezetten a kis- és középvállalkozásokat célozza meg, amelyek 10 és 2000 közötti alkalmazottat foglalkoztatnak. Az alapító a 75 millió dollárból bővíti cége profilját Nagy-Britanniában és Írországban, és várhatóan idén 700 főre emelik az alkalmazottak számát.