Komoly leépítések lesznek a Tesco egyik riválisánál

Horizontal
A man carries his shopping after visiting a Tesco store in south London, on October 2, 2013. Britain's biggest retailer Tesco agreed a major deal on Wednesday to create a retail giant in China, as it seeks to offset "challenging" trading conditions in Europe which hit profits hard. AFP PHOTO / CARL COURT (Photo by CARL COURT / AFP)
Vágólapra másolva!
A Sainsbury's áruházlánc nemrég bejelentette, hogy strukturális változtatásokkal 500 millió fontot spórolnának, ehhez pedig több száz vezetői állást szüntetnének meg.
Vágólapra másolva!

A változtatásokra azért is van szükség, mert felgyorsítják az integrációt a 2016-ban 1,4 milliárd fontért felvásárolt Argos-szal.

illusztráció Forrás: AFP/Carl Court

Az alkalmazottaknak küldött levélben a vállalat közölte, hogy 2019 márciusáig a menedzsment létszámát 20 százalékkal csökkentették, és ezt a folyamatot idén is tovább viszik.

A bejelentés szerint több száz vezetőt bocsátanak majd el, ezáltal pedig a Sainsbury's 500 millió fontot spórol 2024-ig.

A levél szerint a Sainsbury's jól kezdte az idei évet, a további strukturális változtatások pedig javíthatnak a helyzeten.

Az Argos-szal való összeolvadás jócskán kihatott Nagy-Britannia második legnagyobb áruházláncára, hiszen 200 millió dollár profitkiesést okozott tavaly 15 Argos üzlet bezárása, azonban a Sainsbury's számolt a veszteséggel.