Baby Yoda egy héttel korábban érkezik Európába

Baby Yoda a The Mandalorianben
Vágólapra másolva!
A The Mandalorian és a Baby Yoda mánia az elmúlt hetekben mérséklődni látszik, sokan pedig csak a Disney+ élőszereplős sorozata miatt fizettek elő a streaming-szolgáltatóra, ezért egyre többen mondják le az előfizetésüket az Egyesült Államokban, mivel más új tartalom jelenleg nincs a platformon, a helyzet ráadásul nem is igen fog változni március 24-ig. Akkor fog ugyanis bemutatkozni a Disney+ az európai piacon.
Vágólapra másolva!

Válságkezelésnek is nevezhető a Disney bejelentése, miszerint korábban, már március 24-én elérhető lesz a Disney+ az európai piacon. A platformra a leginkább a The Mandalorian című sorozat miatt volt érdemes előfizetni, amelynek első évada nemrég fejeződött be.

Azonban az emberek többsége, akiket érdekelt a Star Wars élőszereplős sorozata, már minden bizonnyal nem túl legális úton, de megnézte az epizódokat.

Azt a Disney sem gondolhatta komolyan, hogy Európában fél évet fognak várni az emberek arra, hogy elkezdhessék streamelni otthon a sorozatot, amelynek indulásáról korábban heteken át cikkezett a világsajtó. A statisztikák szerint rengeteg illegális megtekintő volt, hiszen ez lett a 2019-es év harmadik legtöbbet letöltött sorozata, ahogyan ez az alábbi kimutatásból is jól látszik.

2019 legtöbbet letöltött sorozatai (Torrent) Forrás: TorrentFreak

Az Egyesült Államokban nagy sikerrel rajtolt el a streamingplatform, azonban már akkor is gyanúsan kevés eredeti új tartalmat kínáltak és azon kívül, hogy rengeteg Disney klasszikus és az összes Marvel film benne van a kínálatukban, mást nem igazán tudtak felmutatni. Ugyan hivatalos előfizetőszám nem áll rendelkezésre, de a Twitter és más közösségi média reakciókból jól kivehető, hogy komoly mértékben mondhatták le a Disney előfizetéseiket az amerikaiak.

Részben ezért volt szükség arra, hogy a vállalat előbbre hozza az európai bemutatkozást, a Disney-nél pedig minden bizonnyal abban reménykednek, hogy még nem mindegyik potenciális előfizető látta a The Mandaloriant.

Első körben az Egyesült Királyságban, Írországban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Ausztriában és Svájcban lesz elérhető a Disney+,

majd nyáron Svédországban, Norvégiában, Belgiumban és Portugáliában is bemutatkozik a szolgáltatás. A kelet-európai országok egyelőre maradhatnak a torrennt oldalaknál, hiszen nincs megadva időpont, hogy a régióban mikor indul a Disney streaming platformja.