Társadalmi problémákat megoldó startupokat keres a Design Terminal

Vágólapra másolva!
A Design Terminal január 21-én megnyitotta a jelentkezést tavaszi Mentorprogramjába. A programban különböző társadalmi kihívásokra innovatív megoldást kínáló vállalkozások fejleszthetik terméküket, szolgáltatásukat. A következő szemeszterre február 29-ig pályázhatnak a csapatok.
Vágólapra másolva!

A három hónap alatt a csapatok cégként is fejlődnek, de megtanulhatják, hogy hogyan tudnak együttműködni vállalati partnerekkel.

A Design Terminal termék-, és üzletfejlesztésben, kommunikációban, értékesítésben, pénzügyi tervezésben nyújt segítséget, de szervezeti és jogi hátterükre vonatkozóan is kapnak iránymutatást és tanácsokat a vállalkozások.

Ezek a képzések hozzásegítik a csapatokat, hogy készek legyenek potenciális befektetők bevonására.

A program erőssége a startupokat segítő, hazai és nemzetközi szakemberekből álló mentorcsapat. A mentorálás során igazi családias közösség alakul ki, számos workshoppal, négyszemközti megbeszélésekkel, szabadidős, közösségépítő programokkal. Emellett a Design Terminal közösségi irodát biztosít a csapatoknak, ösztöndíjat kaphatnak, megismerkedhetnek a legjobb hazai és külföldi befektetőkkel, illetve nagyvállalatokkal.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is kiemelt figyelmet kapnak a női startup alapítók, 2020-ban folytatódik a tavaly nagy sikert aratott „#Womentoring" eseménysorozat.

Társadalmi problémák megoldásával foglalkozó startupokat vár tavaszi Mentorprogramjába a Design Terminal Forrás: Design Terminal

A Mentorprogram különlegessége, hogy kifejezetten olyan vállalkozásokat segít, akik üzleti megoldásukkal valamilyen társadalmi probléma megoldásához is hozzájárulnak.

A Design Terminal Mentorprogramjának 2019 tavaszi szemeszterében részt vett egy munkahelyi elégedettséget és stresszszintet mérő alkalmazást fejlesztő svéd startup, akik a program során új munkatársakkal bővítették csapatukat és irodát nyitottak Budapesten. A program időszakában holland befektetői csoporttól félmillió eurós befektetést kapott az E-med4All csapata, akik szív- és érrendszeri telediagnosztikai szűrési rendszeren dolgoznak. A tehetséggondozó programot, melyet 2014-ben az Európai Bizottság is kitüntetett, hazai és nemzetközi nagyvállalatok mellett az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) is támogatja.

A pályázati információk a Design Terminal honlapján érhetők el, ahol egyben jelentkezni is lehet a Mentorprogramra.