Ötszörös tarifával is mehetnek az Uber-sofőrök Kaliforniában

Uber
The Uber logo is seen displayed on a mobile device in this photo illustration in Warsaw, Poland on March 19, 2019. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az Uber egy teljesen új funkciót tesztel Kalifornia államban, amelynek segítségével maguk a sofőrök állíthatják be a tarifát, amely akár ötszöröse is lehet az eddiginek.
Vágólapra másolva!

Az új rendszer azoknak ad majd elsőre fuvart, akik olcsóbb árakkal működnek, azonban ahogyan nő a kereslet úgy kapnak egyre gyakrabban fuvart azok is, akik magasabb tarifával dolgoznak. Jelenleg a próbaidőszak korlátozva van azokra a sofőrökre, akik reptéri fuvarokat vállalnak, amennyiben viszont jók a visszajelzések, az USA egészére kiterjesztik az új funkciót.

Az Uber szerint az új rendszer nagyobb szabadságot ad a sofőröknek.

Az árazás mellett a cég más változtatásokat is bejelentett. A kaliforniai ügyfelek több információt kapnak majd az alkalmazás segítségével, többek között az utazási idő és a távolság is szerepelni fog már a rendeléskor az adatok között.

illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

A kaliforniai sofőrök mostantól büntetés nélkül utasíthatnak vissza bármilyen rendelést, valamint már nem kell a fuvar pontos összegéről tájékoztatni az ügyfelet az utazás megkezdése előtt, hanem elég, ha egy árintervallumot adnak meg. Az utasok előtt pedig új lehetőség nyílik, hiszen rangsorolhatják kedvenc sofőrjeiket és kérhetik, hogy egy meghatározott sofőr jöjjön értük.