Immár 10 éves a Budapest Bank és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány együttműködésén alapuló Dobbantó Program, amely a nők vállalkozói ismereteinek és készségeinek fejlesztését tűzte ki célul. A program keretein belül idén tavasszal is elindul a 12 napos kompetenciafejlesztő tréning, emellett Business Model Canvas kurzus, valamint egy új, digitális kompetenciát fejlesztő képzés is várja a jelentkezőket.

A nők gazdasági szerepvállalása elmarad a társadalomban betöltött szerepüktől, mindössze a vállalkozások harmadát vezetik nők. Hazánkban a női vállalkozók a teljes vállalkozói szektor egyharmadát képviselik. A Budapest Bank azért hozta létre a „Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek" programot tíz évvel ezelőtt, hogy támogassa a nőket vállalkozói ismereteik bővítésében, a kapcsolatteremtésben, segítve őket a vállalkozás indításában és fejlesztésében. A program szakmai együttműködő partnere és a képzések megvalósítója a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány, a vállalkozásfejlesztés elismert hazai szakértője.

Az elmúlt tíz évben több mint kétezren vettek részt a programban, ezen belül is körülbelül négyszázan végezték el a program fő elemét, a tizenkét napos Dobbantó tréninget. "Emellett kialakult egy összetartó közösség is a vállalkozónők között. A korábban jól bevált képzéseket ebben az évben is elindítjuk, de az idei kerek évforduló alkalmából több újdonsággal is bővül a Dobbantó Program, így például egy mentorprogrammal és egy új digitális kompetencia-fejlesztő képzéssel" – mondta Dancsné Engler Bernadett, a Budapest Bank kisvállalkozási üzletágvezetője.

A vállalkozó, vagy vállalkozni vágyó nők számára meghirdetett Dobbantó tréning 20 fős csoportban zajlik hat héten át, heti két napban, összesen 90 órában. A képzés piaci ára 300 ezer forint, amelyhez a szervezők bruttó 40 ezer forint hozzájárulást kérnek a résztvevőktől, a további költségeket pedig a Budapest Bank finanszírozza. A február 24-én induló tréningre a SEED Alapítvány honlapján keresztül lehet jelentkezni 2020. február 16-ig.

A Dobbantó tréning mellett ebben a félévben is lesz Business Model Canvas workshop, amely során mindenki személyre szabott gyakorlati tanácsokat kaphat vállalkozása üzleti tervezéséhez. A kurzus célja egy induló, vagy egy már meglévő vállalkozás üzleti modelljének közös átgondolása. A március 3-i képzésre itt lehet jelentkezni február 23-ig.

Idén már tíz éves a Budapest Bank női vállalkozókat támogató Dobbantó ProgramjaForrás: Shutterstock

A Dobbantó Program ebben az évben új elemekkel is bővül, többek között a most induló Mentorprogrammal. A Budapest Bank fiókvezetői közül többen önként vállalkoztak arra, hogy személyesre szabottan segítsék az érdeklődőket a vállalatfinanszírozási folyamatok, valamint a banki termékek és rendszerek megismertetésében. A konzultációk során a mentorok olyan kérdésekben adnak támogatást, mint például a vállalkozások bankválasztási lehetőségei, hitelképesség vizsgálata vagy a számukra elérhető hitelkonstrukciók.

Egy vállalkozás számára ma már elengedhetetlen a digitális jelenlét, ezért a Dobbantó Program további újdonságaként 4 napos Digitális kompetencia-fejlesztő képzés indul, amelyet egy 3 órás egyéni szakértői tanácsadás is kiegészít. Az április 22-én induló képzésre hamarosan jelentkezhetnek az érdeklődők.

A tavaszi hónapok utolsó keddjén ebben az évben is ingyenes és nyilvános klubesemények várják majd az érdeklődőket. A Dobbantó Klubokon leendő és gyakorló vállalkozónők inspiráló szakmai előadásokat hallgathatnak és kapcsolatokat építhetnek. A résztvevők hiteles, tapasztalt szakemberek vezetésével vitathatják meg a legkülönfélébb témákat, amelyek egy vállalkozó mindennapjait érinthetik. A klubok témái és a további részletek hamarosan a Dobbantó Program web, Facebook és LinkedIn oldalán lesznek olvashatók.

Forrás: Budapestbank.hu