Veszprémben, Pécsett, Kecskeméten és Debrecenben fog új átvételi pontokat nyitni az IKEA 2020-ban. Ezen felül expressz szállítást fognak vállalni Budapest területén belül, de a komplett desktop és mobil applikációjuk is megújul. Márciustól ráadásul használt bútorok eladására és megvételére is lesz lehetőségük a hazai vásárlóknak - hangzott el a vállalat sajtóeseményén.

Az elmúlt év sikeres volt számunkra az IKEA-ban, ráadásul Magyarország kiemelt eredményt ért el a vállalat globális életében is- mondta el Mounia El Hilali Acherlouk Yakhlef, az IKEA regionális kereskedelmi vezetője. A Pénzcentrum.hu tudósítása szerint az igazgató arról is beszélt az IKEA sajtóeseményén, hogy a vállalat komoly pénzeket invesztált abba tavaly, hogy az egyre nagyobb mértékben változó vásárlói igényeket kielégíthesse. Ennek a változásnak 3 fő sarokkövét emelte ki a kereskedelmi vezető:

  • egyfelől minél inkább megfizethetővé akarják tenni termékeiket a magyar vásárlók számára;
  • mindezt úgy hogy megfeleljenek a fenntarthatóság elvárásainak;
  • továbbá szeretnék még inkább bevonni az eladásokba a vidéki magyar lakosságot.

Az IKEA vidéki terjeszkedési tervek lényege, hogy az idei évben 4 csomagátvételi pontot fognak létesíteni Magyarországon vidéken, ezeket Veszprémben, Pécsett, Kecskeméten és Debrecenben fogják felállítani. Ezek a pontok úgynevezett külső cégek által üzemeltetett non-branded átvételi pontok lesznek.

Sikeres évet zárt tavaly Magyarországon az IKEAForrás: ONLY FRANCE/SERGE ATTAL/ ONLYFRANCE.FR/Serge Attal

 A budapestiekről sem feledkeztek meg, hiszen 2020-ban

bevezetik az expressz házhozszállítást Budapest területén, ami azt jelenti, hogy 24 órán belül vállalják az online megrendelt termék(ek) szállítását.

A vállalat teljes (online) desktop és mobil applikációs felületei is meg fognak újulni a könyebb használhatóság érdekében. Ezen felül az Örs vezér téri áruház előtt új, csomagátvételi pont nyílik, ami 0-24-ben elérhető lesz, és itt akár egy komplett konyhát is át lehet majd venni.

Hamarosan valóra válhat az IKEA nagy terve: meghódíthatják a világűrt

Az IKEA úgy véli, az élhető kis terek kialakítása más bolygókon is működhet. A cég sokat dolgozott olyan Föld-bázisú kutatóközpontok épületein, amelyek a marsi közeget imitálták. Az IKEA egyik dizájnere, Christina Levenborn sok időt töltött az utahi Mars Sivatag Kutatóközpontban, ahol igyekeztek a lehető legjobban szimulálni a Marsra jellemző közeget - irja a Trade Magazin.

Márciustól a magyar vásárlóknak lehetőségük lesz arra, hogy a már használt termékeiket visszaadják, azaz eladják az IKEA-nak, ők pedig ezeket a termékeket a vásárlási áron továbbkínálják a vásárlóknak, mint használt terméket. Szlovákiában már működik ez a szolgáltatás, és ott a használt termékek mindössze átlagosan 1,5 napig vannak "elfekvőben", azokat utána rögtön megveszik.

Tavaly Magyarországon 20,5 százalékkal, 90,3 milliárd forintra nőtt az IKEA forgaloma. A három áruházba összesen több mint 6,7 millió látogató érkezett, akik közül 3,5 millióan vásároltak is, ők átlagosan 21 783 forintot költöttek vásárlásonként A vállalat ezen felül összesen 1,7 milliárd forint értékben fejlesztette 3 magyarországi áruházát.