Az amerikaifutball-bajnokság döntőjére időzítette legújabb nagy dobását az egyik legismertebb édességmárka - hívja fel a figyelmet a Store Insider.

Televíziós hirdetések szempontjából az USA-ban a fő amerikaifutball-bajnokság (NFL) döntője (Super Bowl) a legjelentősebb esemény. Ami a promóciót illeti, a márkák általában igyekeznek mindig erre a mérkőzésre időzíteni a legnagyobb dobásaikat. Nem csoda hát, hogy a Snickers éppen most mutatta be saját, ismert édességének rekord méretű példányát.

Képünk illusztrációForrás: Cultura Creative/© Cultura, all rights reserved./Diana Miller

A méret a lényeg

A masszív készítmény összetevői egyáltalán nem különböznek a szokványos méretű elődéinél, viszont nagyobb volumenben vannak jelen benne:

  • összsúlya eléri a 2 tonnát;
  • a gigászi édességet alkotó 540 kilogramm karamellát, mogyorót és nugátot közel 1590 kilogramm csokoládéval vonták be a készítők;
  • 41.000-szer nehezebb egy hagyományos Snickers-nél;
  • hossza 3,6, a magassága és a szélessége pedig 0,7 méter.

Méreteivel a csokiszelet új Guiness-rekordnak számít, mint a világ legnagyobb csokoládé szelete.

A jókora édesség a Mars Wrigley wacói gyárában készült, Texasban. A gyártó szerint az üzem 600 dolgozója évente több millió Snickers-t állít elő.

S hogy mi lesz a hatalmas csokiszelet sorsa?

Miután a rivaldafényben kellő mértékben megmártózott, a Mars vállalat kiválasztott alkalmazottai fogyaszthatják majd el a csemegét.

Nézze meg a brutális méretekkel bíró édességről készült rövid videót: