A Bitburger Holding egy ideje keresi a startupok társaságát befektetéseiben. A családi holding vezetője először beszélt a társaság stratégiájáról a Handelsblatt című német lapnak.

A Bitburger közvetve fektet be a berlini Mushlabba nevű startupba, azaz egy olyan társaságba, amely gombákból készített húspótlót állít elő. Ily módon a Bitburger a fenntartható ételek fejlesztésébe száll be, és aktív partnerként is közreműködik az üzletben.

Nem ez az első startupos befektetése azonban a sörgyártónak, hiszen már részesedést szerzett a Share, a Hello Fresh Go és a Snoooze nevű újonnan indult vállalkozásokban, amelyek ugyancsak nem a sörpiacon dolgoznak, hiszen fogyasztási cikkekkel és gyógynövények felhasználásával foglalkoznak.

Hamarosan nem csak a sörről juthat majd eszünkbe a német Bitburger sörgyártó neveForrás: WWW.HARDY-WELSCH.DE/Hardy Welsch

A startupok inspirációt jelentenek a számunkra, segíthetnek az üzleti tevékenységünk fejlesztésében - nyilatkozta a lapnak Matthäus Niewodniczanski, a holding ügyvezető igazgatója.

Niewodniczanski tisztában van vele, hogy nem tudja megváltoztatni az egyre csökkenő sörfogyasztást Németországban, ezért lépésük a családi vállalkozás értékének megőrzéséről szól. Úgy gondolom, hogy veszélyes egy növekvő cégcsaládra, amennyiben csak egy üzleti modellje van - mondta az interjúban. Hozzátette azonban, hogy nagyon későn kezdték el az alternatív vállalkozási lábak kiépítését, de mindenképpen felzárkóznak.

Forrás és teljes interjú - német nyelven - itt olvasható el.