Mikor jelenhet meg Magyarországon az ehető kanál?

2020.01.27. 19:02

Jól fogy a piacon az amerikai fejlesztésű, ehető kanál. A cél természetesen az újrahasznosítható vagy újrafeldolgozható műanyaghulladék mennyiségének csökkentése. Vajon mikor jelenhet meg ez a újdonság Magyarországon?

Az Egyesült Államokban az újrahasznosítható vagy újrafeldolgozható műanyaghulladék 91 százaléka szeméttelepeken végzi. Egy Planeteer nevű cég a maga ehető kanalaival éppen ezen az elszomorító arányon szeretne valamennyit javítani - írja a Store Insider a Specialty Food Association cikkére hivatkozva.

Az Incredible Spoon nevű találmány két méretben, feketebors-, köménymag-, indiaimasala-, vanília-, illetve csokoládéízesítésben van jelen a piacon. A termék vegán, genetikailag nem módosított, a fogyaszthatósági ideje pedig egy év. Az evőeszköz forró ételek esetében 25, desszertek esetében pedig 45 percig tud megfelelni rendeltetésének.

Az Egyesült Államokban már olyan kanál is létezik, amelyet megehetünkForrás: 123RF

A Planeteer naponta 50 ezer kanalat állít elő, és 2019 februárja óta 1 millió darabot adtak el az evőeszközből. A cég természetesen nem kíván leragadni a kanalaknál, és már ehető villák, szívószálak és kávékeverők kifejlesztésének is nekidurálta magát.

Fahéjas beütéssel pedig az ízesítések palettája várhatóan szintén gazdagodni fog.

Az Incredible Spoon életképességének meggyőző bizonyítéka, hogy a rangos Front Burner Foodservice Pitch Competition versenyen már diadalmaskodni tudott.