Bonyolódik a több mint két hete eltűnt Szeitl Gergely (38) ügye: kiderült, hogy a férfi évek óta privát vagyonkezelőként dolgozott, ismerősei pénzét kezelte, közel félmilliárd forintot. A pénznek ugyanúgy nincs nyoma, mint a férfinak.

Ahogy azt több mint két héttel ezelőtt az Origo is megírta, Szeitl Gergely január 13-án indult Őzgida utcai albérletéből a közeli erdőbe a mobiltelefonja és az iratai nélkül, ám azóta sem tudni róla semmit. Az utolsó nyomok a Pusztaszeri úton lévő szupermarket előtt megszűntek, ezért feltételezhető, hogy a férfi itt autóba szállt. Most azonban felmerül a kérdés, vajon önszántából tette-e.

Gergely barátai egy Facebook-csoportot is létrehoztak a keresésére, amelyhez bárki csatlakozhatott.  Pár napja azonban megszüntették ezt az oldalt - írja a Blikk. Ekkor terjedtek el sajtóhírek arról,  hogy Gergely évek óta kezelt magánvagyonokat, húszszázalékos biztos hozamot ígérve.

Félmilliárd forintot bíztak rá ügyfelei az eltűnt férfiraForrás: MTI/Oláh Tibor

Van olyan ügyfele, aki egész családja összes pénzét rábízta, most viszont, hogy nincs meg a vagyon kezelője, nincs kin számonkérni a pénzt sem. Akit ugyanis Szeitl meghagyott kapcsolattartóként, ha vele valami történne, állítja, semmit nem tud erről az üzletről.

A férfit mindenki becsületes, megbízható embernek ismerte, aki ráadásul mindig időben és pontosan fizetett. Idáig.

Gyerekkora óta ismerem Gergőt, egyenes, korrekt ember, aki ráadásul nagyon spirituális. Egyszerűen kizártnak tartom, hogy meglopta volna az ismerőseit, már csak azért sem, mert tudja, milyen karmát csinálna ezzel magának – mondta a Blikknek a férfi egyik régi barátja, hozzátéve: sok ismerősük úgy véli, Gergő nem eltűnt, hanem meghalt, mivel többen is látták őt meditációjuk során egy szűk, beomlott barlangban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitánysága 01020/157/49/2020. körözési számon eljárást folytat az ismeretlen helyen tartózkodó 38 éves Szeitl Gergely eltűnése ügyébenForrás: Police.hu

A közeli ismerősei és barátai azt teljesen elképzelhetetlennek tartják, hogy a fiatalember lelépett volna.

Gergő komoly és céltudatos ember volt, biztos vagyok benne, hogy a pénzek kezelését sem vette félvállról. Egyébként is: iratok nélkül mégis hová tudna elutazni? Maximum arra tudunk gondolni, hogy elrabolhatták őt – mondta a lapnak egy aggódó közeli ismerős.

A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy az eltűnésen kívül más ok miatt is keresik-e a férfit.