Itt a bejelentés, már 1 millió forintos havi bért is fizet az ALDI

Aldi
A logo is pictured on a sign outsude an Aldi supermarket store in London on September 26, 2016. Aldi UK announced on Monday that it will invest Ł300 million ($389 million, 346 million euros) to revamp its stores over the next three years. Aldi and its German rival Lidl have boomed in Britain, grabbing market share from traditional supermarkets Asda, Morrison, Sainsbury's and Tesco, as customers tightened their belts to save cash. / AFP PHOTO / Daniel Leal-Olivas
Vágólapra másolva!
A minimálbér hétszeresének megfelelő juttatást fizet az ALDI Magyarország a betanulási időszak után a kezdő menedzsereknek - írja közleményében a vállalat.
Vágólapra másolva!

A vállalat azt írja, hogy továbbra is átlagon felüli karrierlehetőségeket kínál elsősorban gazdasági területen végzős, vagy pályakezdő fiatalok számára, akik vezetés, szervezés vagy menedzsment területen tervezik a jövőjüket. Számukra a regionális területi vezető pozíció ideális választás, amennyiben szeretnének a cég szervezetében egy 100-150 főnyi munkatársból és 4-5 üzletből álló egységet irányítani. A sikeres pályázók a 8-9 hónapig tartó betanulási folyamat során megismerkednek az ALDI üzleteinek és logisztikai központjának legtöbb munkafolyamatával,

majd fokozatosan átveszik egy adott régió üzleteinek az irányítását.

A bolti és logisztikai dolgozók bérének emelésével párhuzamosan a menedzseri fizetéseket is növelte a vállalat.

A 2020-as béremelés következtében a regionális területi vezetők már a betanulási időszakban is kimagasló, bruttó 892 800 forintos bérre számíthatnak.

Illusztráció Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A munkakör személyes jelenlétet igényel az üzletekben és az ALDI központi igazgatásában, ezért a vállalat a közlekedéshez már a belépés napjától egy prémium kategóriás személygépkocsit biztosít magánhasználattal.

Amikor a vezető – jellemzően háromnegyed évi tréning után – átveszi az irányítást 4-5 üzlete felett, a bére bruttó 1 128 300 forintra emelkedik.

A regionális területi vezetőknek néhány év után lehetőségük van külföldi munkavégzésre is a cég déli hálózatán belül. Így akár Ausztriában, Ausztráliában, Olaszországban, Németországban, az USA-ban, Svájcban vagy az Egyesült Királyságban is tapasztalatot szerezhetnek, ami után bármikor visszatérhetnek a magyar lánchoz, és akár ugyanebben, akár más pozícióban is folytathatják karrierjüket.

A vállalat mintegy 2,5 milliárd forintot fordít bérfejlesztésre Magyarországon 2020-ban, és országosan egységes bértáblát alkalmaz, vagyis településtől függetlenül ugyanazt a bért biztosítja menedzser beosztású dolgozóinak.