A párkapcsolatról a barátokkal, az anyagiakról a családdal beszélnek szívesebben a magyarok

Párkapcsolat Randi Család Azok a mocskos anyagiak - Ki fizessen az első randevún?
Vágólapra másolva!
A párkapcsolatról és a házasságról – ezekről beszélnek a magyarok a legtöbbet egy kutatás szerint a legjobb barátaikkal. A rokonaikkal viszont inkább az anyagi helyzetről.
Vágólapra másolva!

A baráti beszélgetések gyakori témája a párkapcsolat, ahol a felek tulajdonképpen egymás pszichológusaként is fellépnek – erre lehet következtetni az NN Biztosító reprezentatív felméréséből. A kutatásuk résztvevőinek 23%-a ugyanis a párkapcsolatot és a házasságot jelölte meg a barátaival folytatott legutóbbi nagy beszélgetés elsődleges témájának. Viszont furcsa, hogy a munkáról és a családról kevésbé szeretünk ilyen körben szót váltani. Az anyagiakról pedig szinte egyáltalán nem, arról inkább a családtagokkal beszélgetnek szívesen a magyarok.

TOP 3 téma a legutóbbi nagy beszélgetésen:

Barátokkal: párkapcsolat (23%), munka (16%), család (15%).

Házastárssal, párral: anyagi helyzet, megélhetés (21%), gyerekekkel kapcsolatos témák (14%), munka, karrier (14%).

Édesanyánkkal: anyagi helyzet, megélhetés (20%), család (19%), munka, karrier (15%)

Gyerekekkel: anyagi helyzet, megélhetés (21%), család (13%), gyerekekkel kapcsolatos témák (13%)

Testvérekkel: anyagi helyzet, megélhetés (22%), munka, karrier (16%), család (15%)

Ahogyan az anyagiak, úgy az egészség is tabunak számít a mély beszélgetéseken: a saját vagy családtagunk egészségéről csak a testvérek között esik szó, és csupán az összes megkérdezett 8%-a említette témaként. Ez leginkább azért furcsa, mert arra a kérdésre, hogy pillanatnyilag milyen komoly témák foglalkoztatják, a felmérés legtöbb válaszadója az anyagiakat tette az első helyre (30%), a másodikon a munka végzett (22%), a harmadikon pedig az egészség (20%).