Egyszerűbben használható a mobiljegy a metróban

2020.02.07. 11:48

Egy új fejlesztésnek köszönhetően egyszerűbbé vált a mobiljegy használata a metróállomásokon. Már kódbeolvasás nélkül is lehet igazolni a mobiljegy érvényességét.

Az utasok visszajelzéseit, igényeit figyelembe véve új funkcióval bővült a közlekedési mobiljegy alkalmazás, amely gyorsabbá, egyszerűbbé teszi a közlekedést a metróállomásokon. Az állomásra való belépés előtt elég

  • kiválasztani az alkalmazásban megvásárolt mobiljegyet, vagy bérletet,
  • majd megnyomni a Metróállomások feliratú gombot,
  • végül kiválasztani az induló állomás nevét a megjelenő listából.

Kiválasztás után azonnal megjelenik a telefonon az animált szimbólum, amelyet a beléptetést végző személyzetnek kell felmutatni. Ezzel a megoldással nincs szükség a bejáratnál található jegykezelő készülékeken elhelyezett kód beolvasására.

A BKK mobiljegy applikációjának frissítését követően már nincs szükség az állomások bejáratánál elhelyezett kódok leolvasásáraForrás: BKK

Ha az utas telefonján engedélyezve van a közlekedési mobiljegy applikáció számára a helymeghatározás, akkor az alkalmazás automatikusan felkínálja a két legközelebbi metróállomás kiválasztását is. Aktív helymeghatározás nélkül is használható az új funkció, ilyenkor külön kell kikeresni a listából a megfelelő állomást.

A rendszer arra is lehetőséget ad, hogy az utas rögzítse kedvenc állomásait, ezzel is gyorsítva a használatot.

Mi az a közlekedési mobiljegy?
A közlekedési mobiljegy egy mobilapplikáción keresztül megvásárolható utazási jogosultság, amely a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. szerződött viszonteladóinak mobilapplikációin keresztül is elérhető. A 2019 nyarán indított fővárosi projekt a kedvező tapasztalatok után számos új díjtermékkel bővült az elmúlt hónapokban.

Az új funkció az alkalmazás frissítése után érhető el, addig pedig a megszokott módon – tehát a kihelyezett kódok beolvasásával – igazolható a mobiljegy érvényessége.

Jegyek és bérletek is vásárolhatóak már a Simple appal

Újabb funkcióval bővült a Simple applikáció: a budapesti közösségi közlekedésben használható BKK napijegyek, bérletek és a repülőtéri vonaljegy is megvásárolható az alkalmazás segítségével. Mozijegy, étel-, taxirendelés, autópályamatrica-vásárlás, parkolás, hogy csak a legnépszerűbb szolgáltatásokat említsük az alkalmazás nyújtotta lehetőségek közül.

A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint az ügyfelektől érkező visszajelzések, tapasztalatok felhasználásával folyamatosan dolgozik a rendszer további fejlesztésén.

Forrás: Bkk.hu