Új országban terjeszkedne az OTP

2020.02.07. 20:02

Az OTP Bank egy nagy akvizíción dolgozik, mellyel egy új térségben tervez piacra lépni - mondta Csányi Sándor, a hitelintézet vezérigazgatója a Reutersnek.

Az OTP Bank már egy sor balkáni államban felvásárolt bankokat, és továbbra is Európa legjövedelmezőbb hitelezői között van.

„Az akvizíciós képességünk megnövekedett" - mondta Csányi a Reutersnek. „A kérdés, hogyan tudjuk ezt a legjobban kihasználni."

A megvásárolt bankok számában lassulás következik, azonban a profit lehetővé teszi, hogy nagyban gondolkodjunk. Olyan bankok is szóba jöhetnek, amelyekhez a profitunk eddig nem volt megfelelő."

Csányi Sándor nem nevezte meg az új országot, ahol az OTP Bank új piacra kíván lépni, de annyit elmondott, hogy ez az ország Közép- és Kelet-Európa „keleti szomszédságában" van, de nem Törökország. A vezérigazgató hozzátette, hogy Ukrajnában látja a növekedési potenciált, ahol az OTP Bank jó helyzetben van.

Csányi Sándor bejelentette az OTP Bank új akvizícióját egy közeli országban, de további részletekről egyelőre nem beszélt a hitelintézet vezérigazgatójaFotó: Polyák Attila - Origo

Csányi Sándor elmondta még azt is, hogy a bank vezetése hamarosan megvitatja a 2019. évi javasolt osztalékot, amelynek mértéke a terjeszkedési tervektől, valamint a szabályozási követelményektől is függ.

A vezérigazgató azonban magasabb nyereségre számít új akvizíciók nélkül is, továbbá beszélt a leányvállalatok integrálásáról és a közelmúltbeli back-office befektetésről, amely egyes piacokon csökkentette a költség-bevétel arányát.

Forrás: Reuters.com