A híres rapper, Kanye West három éve még azért került be a hírekbe, mert a Facebook alapító Mark Zuckerbergnek könyörgött, hogy fektessen be az ötleteibe. West akkoriban épp 53 millió dolláros mínuszban volt.

A kért pénzhegyeket ugyan nem kapta meg, a helyzete azóta mégis gyökeresen megváltozott.
Mindehhez egy csipetnyi szerencse is kellett. A német Adidasnak éppen szüksége volt egy nemzetközi szinten is ismert sztárra. A sportcipők eladásain ugyanis a hírességek sokat tudnak lendíteni - írja a Forbes nyomán a Növekedés.hu.

Elég csak az Air Jordan cipőkre és ruhákra gondolni: Michael Jordannak hála a brand termékei a debütálásuk után már az első két évben is 100 millió dollárt termeltek.

Az Adidas végül Kanye Westet akarta megnyerni magának. Az énekes pár éve hiába volt nehéz anyagi helyzetben, nem adta olcsón magát.

Kim Kardashian és Kanye West öt évvel ezelőtt házasodott összeForrás: AFP/Angela Weiss

A nevéhez kapcsolódó márka a Yeezy cipők nagykereskedelmi eladásaiból 15 százalékos részesedést kért. Cserébe nem csak promotálta az új edzőcipőket, de ő is tervezte azokat. Azóta dől a pénz a West családhoz:

egy év alatt a Forbes értesülései szerint a sztár több mint 150 millió dollárt keresett.

Kanye, aki öt éve vette el feleségül Kim Kardashiant, azt mondja: a sikereit részben annak köszönheti, hogy bipoláris zavarban, azaz mániás depresszióban szenved. A betegségére egyfajta szuperképességként tekint, ami segít neki a kreatív munkában.