Nagy-Britanniában olyan mértékben megnövekedtek az elmúlt időszakban az online rendelések az élelmiszer kiskereskedelemben, hogy a jövő élelmiszerüzletét a legnagyobb áruházláncok már csak úgy tudják elképzelni, hogy abban feltétlenül van egy, az online megrendeléseket kiszolgáló részleg is.

A brit szupermarketekben egyre nagyobb helyet foglalnak el az online rendelésekhez kapcsolódó kiszolgáló központok.

Az ún. dark store-ok olyan, a szupermarketekhez kapcsolt területek, ahol kizárólag az online rendeléseket kiszolgáló termékeket tárolják - írja a Charged Retail nyomán a Trade Magazin. A Supermarket Income REIT szerint ezek jelentik a jövő élelmiszerüzletét az Egyesült Királyságban.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A Supermarket Income REIT, amely 5 Tesco, 3 Sainsbury's és egy Morrisons tulajdonosa, úgy nyilatkozott, hogy a jövőben kizárólag az olyan omnichannel boltokba invesztál majd, amelyek növelik online kiszolgálóraktáraikat.

Úgy gondoljuk, ez az üzlettípus jelenti a jövőt a brit élelmiszer kiskereskedelemben - közölte Nick Hewson, a cég elnöke egy befektetők számára rendezett szimpóziumon.

West Bromwichban bemutattak egy új Tesco dark store-t, amely az első abból a 25, online megrendeléseket kiszolgáló egységből, amelyet az elkövetkező három évben fognak megnyitni Nagy-Britanniában.