Kétmilliárd forintból korszerűsödik a húsfeldolgozás és a csomagolás a Pápai Hús Kft.-nél. A tavaly megkezdett fejlesztés jövő év tavaszán zárul, melynek révén idén átlagosan mintegy huszonöt százalékkal nő a termelés – tájékoztatott a cég ügyvezetője.

Szappanos Péter elmondta, hogy 55 új gépet és berendezést vásároltak, ezzel automatizálták és gyorsították a csomagolást, a termékek töltését, a hőkezelést, a szeletelést és a pépesítést.

IllusztrációForrás: MTI/Nagy Lajos

A beruházás eredményeként idén sonkából és füstölt árukból 30 százalékkal, szalonnából húsz százalékkal nő a termelés, 2021-ben és 2022-ben pedig további évi tíz százalékkal termelnek majd többet.

A fejlesztésre fordított 2 milliárd forintból 750 millió forint vissza nem térítendő állami támogatás – fűzte hozzá az ügyvezető.

Hamarosan jöhet a húsmentes sertéshús is

Az amerikai Impossible Foods új, sertéshúst imitáló termékcsaládot dobott piacra, a húsmentes sertéshússal és kolbásszal az ázsiai fogyasztókat kívánják megnyerni, mivel a vállalat idén a nemzetközi terjeszkedésre összpontosít - összegzi a CNBC. A húsmentes kolbász januárban debütál majd 139 amerikai Burger King étteremben.

A Pápai Hús Kft. fő tevékenysége a sertésvágás és darabolás, az előhűtött és fagyasztott hús előállítása, füstölt és hőkezelt húskészítmények, sonka és szalonna gyártása.

IllusztrációForrás: MTI/Nagy Lajos

A cég mintegy 700 főt foglalkoztat, beszállító partnerei révén pedig közvetve további mintegy 1.800-2.000 környékbeli lakosnak biztosít munkát. Legfontosabb partnerei a hazai élelmiszerláncok, a nemzetközi hiper- és szupermarketek, diszkontok. Legfontosabb exportpiacai az Egyesült Államok, Szlovákia, Horvátország, Szerbia, Kanada és a Dél-afrikai Köztársaság.

A cég 2018-as árbevétele 15,112 milliárd forint volt.