Már kétmilliárd felhasználója van a Whatsappnak

Instagram
ANKARA, TURKEY - SEPTEMBER 04: Icons of WhatsApp Messenger messaging and voice over IP service, Instagram social networking service, Social network company Facebook, YouTube video sharing company, Snapchat multimedia messaging app, Twitter news and social networking service, Swarm mobile app, Facebook Messenger messaging platform and Gmail email service applications are seen on a screen of smart phone as the Instagram logo is seen on the background on a laptop screen in Ankara, Turkey on September 04, 2018. Muhammed Selim Korkutata / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A Whatsapp 2017-ben 1,5 milliárd felhasználóval rendelkezett, a vállalat friss jelentéséből pedig kiderül, hogy az egyik legnépszerűbb chatelős alkalmazás ma már túllépte a 2 milliárd usert.
Vágólapra másolva!

A méretei ellenére a Whatsapp továbbra is elképesztő ütemben képes növekedni és két év leforgása alatt 500 millió új felhasználót gyűjtöttek.

Az alkalmazás különlegessége, hogy kétoldalú titkosítást biztosít a felhasználóknak, így nagyobb biztonságban tudhatják üzeneteiket.

Az ilyen technológiák egyre népszerűbbek, hiszen a Telegram is így volt képes rövid idő alatt jelentős platformmá válni, ráadásul már a Messenger, a Facebook saját chatelős alkalmazásában is tesztelik a funkciót.

illusztráció Forrás: AFP/Anadolu Agency/Muhammed Selim Korkutata

A Whatsapp viszont saját bevallása szerint még maga sem tud belehallgatni a felhasználók telefonos beszélgetésébe vagy éppen belenézni az üzenetekbe és képekbe, amiket küldenek.

Persze az ilyen állításokat nem szabad készpénznek venni, mivel már nem egy cégről derült ki utólag, hogy titokban leskelődtek.

Ráadásul több kormány is ellene van az ilyen szintű titkosításnak nemzetvédelmi okokból. Indiában például felszólították a Whatsapp-et, hogy a kormány számára biztosítsanak hozzáférést az állampolgárok üzeneteihez. A Whatsapp azonban ezt megtagadta arra hivatkozva, hogy ezzel a többi felhasználó biztonságát tennék kockára.