A Gucci is leáll Kínában

2020.02.14. 19:31

A Kering luxusipari vállalat – ami a Gucci mellett olyan márkákat birtokol, mint az Yves Saint Laurent, vagy az Alexander McQueen – átmenetileg bezárta kínai üzleteinek felét és elhalasztotta új üzleteinek megnyitását, valamint az ehhez tartozó reklámkampányokat – írja a Business Insider.

A francia vállalat továbbra is optimista az idei évi bevételeivel kapcsolatban, mivel a most közzétett utolsó negyedéves eredményei meghaladták a várakozásokat. Hasonlóan versenytársaihoz a cég elmondta, hogy az ilyen jellegű intézkedések elengedhetetlenek egy olyan járvány idején, ami kiürítette a bevásárlóközpontokat és bevásárló utcákat Kínában.

IllusztrációForrás: AFP/Miguel Medina

A forgalom és az értékesítés hirtelen csökkenését látjuk Kínában" – mondta Francois-Henri Pinault elnök, hozzátéve, hogy az üzletek, amik nyitva maradnak, például Hongkongban, rövidebb nyitva tartással üzemelnek, továbbá a cég óvintézkedéseket tesz dolgozóinak védelmében, így a tömegközlekedés helyett a dolgozók taxival közlekednek.

Figyelmetlenségből akár 14 milliárd dollárt is bukhat a divatipar

Az idősebb fogyasztók figyelmen kívül hagyása a millenniumi (1980 és 1995 között születettek) és a Z generáció (1995 és 2010 születettek) mellett akár 14 milliárd dolláros költséggel járhat a divatiparnak a következő húsz évben egy kutatás szerint - írja a Business Insider.

Az elnök elmondta, hogy a piac erőteljes fellendülésére számit az egészségügyi vészhelyzet megszűnte után, és ennek megfelelően a vállalat növeli marketingkiadásait az év második felében.

Az olasz Moncler kabátgyártó szerint a héten a kínai üzletekben vásárlók száma 80 százalékkal esett vissza, míg a Pandora ékszercég szerint az ország üzleti tevékenysége gyakorlatilag leállt.

IllusztrációForrás: Gucci, Facebook

A Kering árbevételének 34 százalékát az ázsiai és csendes óceáni térség adja. A cégcsoport árbevétele októbertől decemberig 13,8 százalékkal 4,36 milliárd euróra növekedett. A vállalat részvénye a bejelentés után 3,5 százalékkal emelkedett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK