A Tesla tizenötezer járművet hív vissza a szervokormány esetleges problémája miatt. A visszahívott autók között szerepel a legtöbb 2016 október előtt gyártott Model X. Az ezen időpont után gyártott járműveket ez a probléma nem érinti.

A Tesla tizenötezer Model X típusú járművet hív vissza, mert gondok lehetnek a jármű szervokormányával. Aggodalmak merültek fel ugyanis azzal kapcsolatban, hogy a szervokormány elektromos segédmotorja és a hajtóműház közötti alumínium csavarok korrodálódhatnak és eltörhetnek, ezzel pedig meghibásodhat a szerkezet.

A visszahívott autók között szerepel a legtöbb 2016 október közepe előtt gyártott Model X. Amelyik gépkocsi ezután készült, azt nem érinti ez a probléma.

Gondok lehetnek a Tesla Model X szervokormányával, ezért 15 ezer járművet hívnak visszaForrás: AFP/Imaginechina/Dycj

Tesla annyit közölt a bejelentés kapcsán, hogy észlelte a túlzott korróziót azokon a csavarokon, amelyek az érintett Model X járműveken ezt az alkatrészt a kormányműhöz rögzítik, elsősorban a nagyon hideg éghajlati viszonyok között, ahol sózzák az utakat.

Ha a csavarok meghibásodnak, több erő szükséges a kormánykerék elfordításához, különösen alacsony sebességű parkolási manővereknél - közölte a gépjárműgyártó.

A Tesla felveszi a kapcsolatot az összes tulajdonossal, hogy szükség esetén kicseréljék a rögzítőcsavarokat, sőt akár az egész kormányberendezést is, de hangsúlyozták, hogy az autótulajdonosok addig is tovább használhatják autóikat.

Az Egyesült Államok közlekedésbiztonsági hatósága közölte, hogy nem tud semmiféle balesetről a visszahívással kapcsolatban, amely egyébként 14 193 amerikai és 843 kanadai kocsit érint.

Forrás: News.sky.com