Hidegvízben készült kávé és gyümölcslé összekeverésével hoztak létre egy meglehetősen rövid (két tagból álló) termékvonalat Amerikában - írja a Store Insider.

Az üdítőket egy Ocean Spray nevű áfonyatermesztő szövetkezet állítja elő.

Tőzegáfonyás és feketeáfonyás, illetve tőzegáfonyás és limonádés ízesítésű keverékek alkotják a repertoárt.

Az Ocean Spray Brew márkanév alatt futó dzsúszokhoz adott kolumbiai kávé állítólag egy fél csésze feketével megegyező fokú élénkítő hatást kölcsönöz a terméknek.

Az italokban nincs hozzáadott cukor, tartósítószer, mesterséges ízesítő, valamint mesterséges színezék sem.

Az USA mezőgazdasági minisztériuma (USDA) 1970 óta méri, hogy az amerikaiak fejenként mennyi gyümölcslevet fogyasztanak. Ez a mennyiség 2017-ben 5,2 gallon (kb. 20 liter) volt, ami a nyomon követett 47 évben negatív rekordnak számít.

A tengerentúlon a kávéfogyasztás ezzel szemben szárnyal.

Az E-import statisztikái szerint az Egyesült Államokban naponta 400 millió csészét szürcsöl el a lakosság, a kávépiac értéke 2018-ra elérte a 88 milliárd dollárt.

A jelek szerint az USA-ban lesznek elérhetőek az italok, és nincs hír arról, hogy a forgalmazást azon túl máshova is kiterjesztenék. Szinte borítékolható, hogy a keverékek fogadtatása vegyes lesz. Annyi biztos, hogy az összetevőik egészségesek, ami igazolhatja a szokatlan párosítás létét.