Hamarosan újabb üzletet nyit a Lidl a főváros IV. kerületében. A kiskereskedelmi lánc az elmúlt másfél évtizedben, amióta megjelent Magyarországon, dinamikusan növelte áruházainak számát, a hálózatbővítés azonban egy ideje megtorpant. 

Az új egység a Görgey Artúr utcában található OBI barkácsáruház tőszomszédságában fog megnyílni, ahol egy Jysk és egy Spar üzlet is működik. Vagyis egy kereskedelmileg frekventált területen kezdi meg a működését.

Olyat lép a Lidl, ami a Tescónak fájhat

A Sümegen épült áruháznál most fordulat történt. Október elején ugyanis a Lidl újra megnyitotta az üzletet, amely közvetlenül a helyi Tesco mellett áll. Az üzlet már jóideje megépült, azonban a Lidl évekig nem nyitotta meg. Sőt, idővel már árulták is, nagyjából nettó 220 milliót akart kapni az élelmiszerlánc az 1500 négyzetméteres sümegi üzletért, amely egy körülbelül 8 ezer négyzetméteres telken áll.

Ráadásul a legközelebbi Lidl-áruház Újpesten a XIII. kerületben a Váci úton, Újpest-Városkapunál, illetve a XV. kerületi Régi Fóti úton található. Mindezek alapján elmondható, hogy a Lidl igen jó, forgalmas helyre pozicionálta legújabb üzletét.

IllusztrációForrás: Creator

A cég honlapjának tanúsága szerint Magyarországon jelenleg 182 áruházat üzemeltet, világszerte pedig közel 10.500-at. Ahogy nemrégiben az Origo is beszámolt róla, az áruházlánc tavaly ünnepelte piacra lépésének 15 éves jubileumát Magyarországon. Ez alatt a másfél évtized alatt napjainkra a szektor egyik legdinamikusabban fejlődő kiskereskedelmi láncává vált.