Elveszett a lakáskulcs vagy a pénztárca? Itt a megoldás!

2020.02.19. 14:02

Az Apple az idei harmadik negyedévben mutathatja be a Tags névre keresztelt új termékét. A korongra hasonlító, kisméretű szerkezetet kedvenc tárgyainkra kell ragasztani, amelyeket ezt követően egy alkalmazás segítségével bármikor megtalálhatunk, hiszen az Apple Tags jelzéseket közvetít annak tartózkodási helyéről.

Az Apple Tags tervei tavaly több hírportálra is kikerültek, azonban utána jóideig semmit nem lehetett hallani az Apple új termékéről. Ming-Chi Kuo, a 9to5Mac szaklap elemzője szerint a korongra hasonlító Tags már az idei év harmadik negyedévében megjelenhet a piacon.

illusztrációForrás: Getty Images/Michael Short

A Tags lényege, hogy a korongot a tárgyakra ragasztva könnyen meglehet találni azok lokációját, így ha eltűnt valamink a lakásban, akkor jó eséllyel meg tudjuk majd találni.

Ez a megoldás azonban néhány kérdést is felvet, hiszen a Tags gyakorlatilag nyomkövetőként is használható, hiszen kis mérete miatt könnyen elrejthető valaki táskájába, vagy ruházatában. Emellett a bizalmatlan szülők nagy fegyvere is lehet, hiszen így bármikor lekövethetik, hogy gyermekük éppen merre jár.