Les Wexner milliárdos, a Victoria's Secret és a Bath & Body Works anyavállalatának, az L Brands vezérigazgatója távozik a cégtől, és még az ismert fehérneműmárka eladását is fontolgatja – írja a Business Insider.

Wexner 1963-ban alapította a ma már L Brands néven ismert vállalatot és a Fortune 500 vállalatok vezetői közül ő volt a leghosszabb ideig vezérigazgató. Leslie Wexner a cég igazgatótanácsában kapna helyet, mivel jelenleg a vállalat részvényeinek mintegy 17 százalékát birtokolja.

IllusztrációForrás: AFP/2015 Getty Images/Dimitrios Kambouris

A társaság a következő hetekben várhatóan döntést hoz a lehetséges ajánlatokról és az utódlási tervekről" – írta a The Wall Street Journal.

A Victoria's Secret márka bevételei évek óta csökkenő tendenciát mutatnak, annak ellenére, hogy a cég az Egyesült Államok legnagyobb fehérnemű kiskereskedője.

Adományozás helyett inkább kidobja a régi ruhákat ez a cég

Az amerikai Victoria's Secret közelmúltban bezárt üzletéből több száz melltartót dobtak ki a kukába adományozás vagy újrahasznosítás helyett. A coloradói Centennial városában egy helyi étteremtulajdonos vette észre a kidobott fehérneműket - írja a Business Insider. Melanie Gelinas, a South Philly Cheese Steaks étterem tulajdonosa a múlt héten figyelt fel a kukába dobott melltartókra, amiről a 9News helyi híroldal számolt be.

A Sycamore Partners magántőke-befektetési társaság vásárolhatja meg a fehérneműmárkát, várhatóan 1,1 milliárd dollárért. Az ügyet ismerő bennfentesek szerint a cég 45 százaléka továbbra is az L Brands kezében maradna, ami így kizárólag a Bath & Body Works láncot üzemeltetné.

Az 1977-ben alapított Victoria's Secret több mint ezer üzlettel rendelkezik a világ számos országában, például Kanadában, Kolumbiában, Lengyelországban és Szerbiában is.