Az Authentic Brands, a Simon Property és a Brookfield Property ingatlanüzemeltetők vásárolták fel a tavaly szeptemberben csődbe ment ikonikus amerikai divatcéget, a Forever 21-t – írja a BBC.

Az új tulajdonosok a cég 448 amerikai üzletének nagy részét meghagyják, továbbá nemzetközi terjeszkedésbe kezdenek.

Emellett új ékszer, cipő- és kézitáska kollekció bevezetését tervezik.

IllusztrációForrás: AFPNurPhoto/David Cliff

A Forever 21 új tulajdonosai már meglévő és leendő partnerekkel kívánnak együttműködni Európában, a Közel-Keleten, Délkelet-Ázsiában valamint Kínában. Továbbá új vezérigazgatót is keresnek a vállalat élére.

A Los Angeles-i vállalatnak mintegy 600 üzlete van a világ 57 országában. A csőd bejelentésekor elmondták, hogy az ázsiai és európai piacokról kivonulnak, ugyanakkor megtartják üzleteiket Mexikóban és Dél-Amerikában.

Újabb boltbezárás: ezúttal a Macy'snél húzzák le a rolót

Az 1858-ban alapított Macy's a következő három évben 125 boltját zárja be és ezzel 2 ezer munkahelyet szüntet meg. Az üzletbezárás a luxus áruházlánc egységeinek ötödét érinti - írja a Business Insider. A vállalat kilenc százalékát, vagyis 2 ezer dolgozót érint az üzletek bezárása.

A 35 éve alapított vállalat éves bevétele 2017-ben 3,4 milliárd dollár volt, a cég mintegy 33 ezer alkalmazottat foglalkoztat.