Megmenekült a legendás áruházlánc

Forever 21
People walk past a closed-down branch of former fast-fashion retailer Forever 21 on Oxford Street in London, England, on January 7, 2020. Forever 21 filed for bankruptcy protection in the US last year and closed hundreds of its stores worldwide. (Photo by David Cliff/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az Authentic Brands, a Simon Property és a Brookfield Property ingatlanüzemeltetők vásárolták fel a tavaly szeptemberben csődbe ment ikonikus amerikai divatcéget, a Forever 21-t – írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Az új tulajdonosok a cég 448 amerikai üzletének nagy részét meghagyják, továbbá nemzetközi terjeszkedésbe kezdenek.

Emellett új ékszer, cipő- és kézitáska kollekció bevezetését tervezik.

Illusztráció Forrás: AFPNurPhoto/David Cliff

A Forever 21 új tulajdonosai már meglévő és leendő partnerekkel kívánnak együttműködni Európában, a Közel-Keleten, Délkelet-Ázsiában valamint Kínában. Továbbá új vezérigazgatót is keresnek a vállalat élére.

A Los Angeles-i vállalatnak mintegy 600 üzlete van a világ 57 országában.

A csőd bejelentésekor elmondták, hogy az ázsiai és európai piacokról kivonulnak, ugyanakkor megtartják üzleteiket Mexikóban és Dél-Amerikában.

Újabb boltbezárás: ezúttal a Macy'snél húzzák le a rolót

Az 1858-ban alapított Macy's a következő három évben 125 boltját zárja be és ezzel 2 ezer munkahelyet szüntet meg. Az üzletbezárás a luxus áruházlánc egységeinek ötödét érinti - írja a Business Insider. A vállalat kilenc százalékát, vagyis 2 ezer dolgozót érint az üzletek bezárása.

A 35 éve alapított vállalat éves bevétele 2017-ben 3,4 milliárd dollár volt, a cég mintegy 33 ezer alkalmazottat foglalkoztat.